Jestli bychom měli jmenovat horor, na který se letos doopravdy těšíme, tak je to jednoznačně působivě vyhlížející Longlegs, jenž studio NEON skvěle propagovalo prostřednictvím několika řádně znepokojivých klipů a upoutávek. Ty nám toho navíc o příběhu zas až tolik neprozrazovaly, dokázaly však v divákovi vyvolat pocit určitého neklidu, ze kterého naskakovala husí kůže. Nyní se ale zmíněné studio konečně pochlubilo plnohodnotným trailerem, který si můžete pustit výše.

Jak už dlouho víme, hlavní hrdinkou příběhu se stane začínající FBI agentka Lee Harker (Maika Monroe), které padne k nohám nedořešený případ hrůzostrašného sériového vraha (Nicolas Cage). A jak nám dokáže i nejnovější trailer, Harker v rámci svého vyšetřování zjistí, že bude muset rozlousknout okultní případ. Mnohem horší ale bude zjištění, že celý případ je napojen na agentčin osobní život. Teď by to ještě chtělo nějakou informaci o tom, jak to vlastně bude s českou distribucí. 

O scénář a režii se postaral Oz Perkins, jehož poslední horor Mařenka a Jeníček v lese hrůzy (2020) za mě osobně moc povedený věru nebyl, ale snad to zde bude o několik tříd lepší.

Dále se ve filmu objeví herci jako Alicia Witt, Blair Underwood, Lisa Chandler, Erin Boyes, Dakota Daulby, Vanessa Walsh a Charles Jarman.

V amerických kinech od 12. 7. 2024.