Herec Eli Roth sice příliš velkým režisérským nadáním neoplývá, přesto se jeho nejnovější hororový snímek jménem Den díkůvzdání dočkal poměrně pozitivních reakcí jak od kritiků, tak i od diváků. Ani komerčně na tom není vůbec špatně, rozpočet činil „jenom“ 15 milionů dolarů, přičemž celosvětově už snímek utržil 30,3 mega. Možná právě kvůli tomu všemu nedávno Roth oznámil, že snímek se dočká plnohodnotného pokračování.

Den díkůvzdání 2 je tak oficiálně ve výrobě, Roth už podle všeho začal se psaním scénáře, přičemž pokud všechno půjde dobře, tak druhého dílu by se fanoušci mohli dočkat někdy během roku 2025. Na scénáři má pracovat i Jeff Rendell, Rothův kamarád z dětství, který se podílel na psaní jak prvního dílu, tak i původního Grindhouse projektu, z něhož film vychází. 

Roth tak poděkoval všem, kteří jeho nejnovější snímek podpořili v kinech, zároveň také uvedl, že práce na scénáři zaberou asi rok, aby mohl společně s Rendellem fanouškům nadělit co nejkvalitnější podívanou.

Jak již bylo řečeno, první díl vychází z Rothova falešného Grindhouse traileru na neexistující slasher horor jménem Thanksgiving, jenž natočil v roce 2007 během produkce druhého Hostelu. Příběh se odehrává ve městečku Plymouth ve státě Massachusetts, které je známé především tím, že v něm proběhl první americký Den díkůvzdání. A právě zde začne místní obyvatele terorizovat hrozivý vrahoun John Carver, který se podle Rotha vrátí i pro druhý díl. 

Zatím není známo, kdo všechno se v pokračování vlastně objeví, stejně tak asi nějakou dobu potrvá, než od studia Tristar Pictures dostaneme nějaké oficiální datum premiéry.

Jednička každopádně vstoupila do českých kin minulý týden, pokud tedy chcete vzít někoho na rande do kina na nějaký lahodný slasher horůrek, Den díkuvzdání by mohl být ideální volbou.