Navzdory menšímu úspěchu filmových adaptací her nás čekají zajímavé roky. O své místo se hlásí celovečerní film podle úspěšné adventury Firewatch od studia Campo Santo. Těšit se tak opět můžete na průzkum tajemných lesů ve Wisconsinu.

Film dostala na starost společnost Snoot Entertainment, která produkovala snímky jako Little Monsters, Corporate Animals a Blindspotting. K vývojářům hry se přidali producenti Keith Calder a Jess Wu Calder, kteří mají mít úžasný videoherní vkus.

Hra i film se odehrávají ve Wisconsinu v roce 1989. Na další podrobnosti si musíme počkat. Lze ale předpokládat, že i ve filmu bude hlavním hrdinou Henry. Ten utekl od chaotického života do národního parku, aby z věže hlídal požáry a řešil případné problémy, včetně nezodpovědných turistů a nepořádků.

Přečtěte si také: Natáčanie Jurassic World: Dominion sa opäť spustilo

O filmu Firewatch se poprvé mluvilo v roce 2016, kdy Campo Santo navázali spolupráci se společností Good Universe. O rok později ale byla firma prodána a práva putovala zpět do Campo Santo. Studio ale posléze koupilo Valve a bohužel zmrazilo jejich další projekt - Valley of Gods, tvůrci se přesunuli na Half-Life: Alyx a další projekty v rámci Valve.

Jaké filmové adaptace se chystají? Těšit se můžete například na Monster Hunter od Capcomu a Borderlands od Gearbox, zatímco hry Castlevania, Zaklínač a Dragon's Dogma už našly domov u Netflixu. Z poslední doby byly úspěšné filmy Pokémon: Detektiv Pikachu a Ježek Sonic.