Máme to další den. A spolu s ním i další zvěsti o obsazení k jedné z Disneyho hrané předělávce slavného animáku. Tentokrát bude řeč o Herkulovi (1997), o jehož hranou podobu se má postarat slavný britský filmař Guy Ritchie. Slavný insider Daniel Richtman totiž nedávno přišel s informací, že Disney už má vyhlédnuté dva herce, kteří by se mohli ujmout dvou předních rolí.

Pro roli Herkula by Disney údajně mohl nabral na palubu Tarona Egertona, britského herce z filmové série Kingsman, který v roce 2020 získal Zlatý glób za ztvárnění Eltona Johna ve snímku Rocketman. Letos se také objevil ve velice podvedeném snímku Tetris.

V roli Megary, Herkulovy lásky, bychom zas mohli vidět Arianu Grande, americkou zpěvačku a herečku, která je například jednou z předních hvězd seriálu V jako Victoria (2010). Objevila se také v netflixovém titulu K zemi hleď! (2021), kde si zahrála světoznámou zpěvačku Riley Binu.

Tradičně připomeneme, že i zde jde jen o zvěsti, tudíž na nějaké to oficiální potvrzení přímo od Disneyho si budeme muset počkat. Jak už nějakou dobu víme, na výrobě Herkula, jenž bude mít opět řadu muzikálových čísel, se podílí produkční společnost AGBO, kterou založili bratři Russoové, tvůrci posledních dvou Avengers.

Oba bratři už minulý rok uvedli, že hraný remake Herkula by měl oproti jiným Disneyho předělávkám krapet experimentovat, aby se ze strany diváků vyhnul výčitkám o neoriginalitě. V rámci toho se proto pokusí přijít s něčím novým a ,,modernějším.“ To by na jednu stranu mohlo znít vcelku slibně, ale je nutné také připomenout, co ono experimentování má obsahovat.

Výrobu filmu podle všeho ovlivnilo i užívání různých moderních platforem, mezi které patří také TikTok, jenž by měl být pro film jistou inspirací a měl by s ním určitým způsobem souviset. Což zní už docela děsivě. Ale holt se necháme překvapit, co to ve výsledku bude znamenat. Přítomnost zpěvačky Ariany Grande, která TikTok samozřejmě má, by se tím svým způsobem vysvětlovala. 

Dočkat bychom se tak měli nejenom Herkula a Megary, ale i dalších známých postav z původního filmu. Šušká se dokonce i o tom, že roli satyra Filoktéta by si mohl zopakovat Danny DeVito. Ritchie, který už má za sebou například hraný remake Aladina (2019), se postará o režii.

Hlavním scenáristou se zas stal Dave Callaham, který napsal snímky jako Doom (2005), Expendables: Postradatelní (2010) a Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021). Datum premiéry zatím hraný Herkules nemá.