Marka Ruffalo si mnozí z nás pamatují jako Bruce Bannera/Hulka z týmu nejmocnějších hrdinů světa. Tento herec však často vědecký plášť a typickou zeleň vymění za mnohem lidštější role. Ve snímku Spotlight například zazářil coby investigativní novinář, který se v rámci pátrání plátku Boston Globe snažil zjistit šokující pravdu obestírající církev.

Tentokrát si však Marka uzmula HBO, a to pro roli, která snad nemůže být náročnější. V připravované adaptaci knihy I Know This Much Is True Wallyho Lamba, která spatřila světlo světa už v roce 1998, totiž před tohoto herce klade nelehkou překážku v podobě ztvárnění ne jedné, ale hned dvou postav. Identických dvojčat, která jsou odlišná jako oheň a voda.

Thomas Birdsey trpí paranoidní schizofrenií, se kterou se ale po většinu času dokáže poprat. Kvůli několika strašlivým, nekontrolovatelným epizodám je nakonec umístěn do ústavu pro duševně choré. Jeho bratr Dominick, který vše s hrůzou sleduje, se snaží Thomasovi pomáhat, jak může. Navzdory tomu ale musí bojovat i s vlastním životem, který se nevyhnutelně řítí do temné propasti.

Na to, jak věrně se seriál bude držet předlohy a jaký vlastně bude, si ještě budeme muset chvíli počkat. Už nyní je však jisté, že Mark Ruffalo opět předvede strhující výkon - tentokráte servírovaný hned ve dvojnásobné porci. Mohli bychom se tak dočkat toho nejlepšího, co kdy tento herec předvedl?

To se dozvíme 27. dubna. Možné čekání si můžeme ukrátit (opětovným) přečtením knižní předlohy