Fanoušci vynikajícího krimi seriálu Temný případ (True Detective), jehož první řada zanechala mnohé z nás v naprostém úžasu, se dočkali menšího předvánočního dárečku. HBO Max totiž přednedávnem vydalo krátký klip, ve kterém jsme se dočkali ukázek ze všech jeho seriálů, co k nám dorazí v roce 2023. Mezi ně patří také další řada Temného případu, která ponese název True Detective: Night Country.

Krátká upoutávka nám tak konečně ukázala podobu jedné z hlavních hrdinek, kterou ztvární legendární Jodie Foster. Ta si zahraje policistku Liz Danvers, která bude muset v zapadlém městečku jménem Ennis na Aljašce vyšetřit obzvlášť podivný případ. Během jedné dlouhé zimní noci totiž z blízké výzkumné stanice Tsalal Arctic zmizí za záhadných okolností šest pracovníků. K Liz se přidává také Evangeline Navarro (Kali Reis), aby společnými silami tuto záhadu rozlouskly. 

Výše se tak můžete na zmíněné video podívat. Kromě Temné případu také láká na další seriálové projekty, například na dlouho očekávanou adaptaci slavné videohry The Last of Us, ve které ztvární hlavní role Pedro Pascal a Bella Ramsey. Dále se také můžeme těšit na série jako White House Plumbers, The Idol a mnohé další.

Ve čtvrté řadě Temného případu se nám dále představí John Hawkes jako cholerický policista Hank Prior, Christopher Eccleston jako regionální policejní ředitel Ted Corsaro, Fiona Shaw jako specialistka na přežívání s tajemnou minulostí Rose Aguineau, Anna Lambe jako zdravotní sestra Kayla Malee a Finn Bennett jako chráněnec a žák policistky Liz Danvers jménem Peter Prior. Dále se k seriálu připojili také herci jako Aka Niviâna, Isabella Star Lablanc a Joel D. Montgrand.

Novou řadu si tentokrát vzala na starost Issa López, mexická tvůrkyně, která se například podílela na tvorbě seriálu Britannia z roku 2018. O předešlé sezóny se staral seriálový tvůrce Nic Pizzolatto, který se na seriálu naposledy podílel v roce 2019, kdy vyšla třetí řada s Mahershalou Alim v hlavní roli. Doufejme tedy, že Night Country nebude předešlým řadám dělat ostudu.

Nová sezóna tak bude na HBO Max premiérovat někdy během příštího roku.