Švédského spisovatele Johna Ajvide Lindqvista můžeme znát jako autora knihy Ať vejde ten pravý, podle které pak vznikla vynikající filmová verze z roku 2008 od Tomase Alfredsona. A krátce po novém ruce bude premiérovat další adaptace jeho práce. Těšit se tak můžeme na snímek jménem Handling the Undead, který nám opět nabídne poněkud netradiční pohled na nemrtvé. Studio Neon se nedávno pochlubilo slušným oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Během jednoho obzvlášť horkého dne v Oslu se za zcela nevysvětlitelných okolností začnou probouzet mrtví. Snímek by se měl zaměřit na tři rodiny, které se budou pokoušet přijít na to, co za touto událostí stojí. A zda se jejich blízcí skutečně vrátili zpět takoví, jakými byli za života. 

O scénář a režii se postarala Thea Hvistendahl, která v roce 2019 získala cenu Stříbrný Méliès za krátkometrážní film Children of Statan. Spolu s ní se na scénáři podílel i sám Lindqvist.

Ve snímku uvidíme herce jako Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Bahar Pars, Bjørn Sundquist, Jan Hrynkiewicz a Bente Børsum.

V Norsku bude snímek premiérovat 9. 1. 2024, zda se ale snímek někdy podívá i k nám, je zatím ve hvězdách.