Haloween patří zcela bez pochyby mezi nejslavnější hororové série všech dob. I v případě, že jste žádný díl nikdy neviděli, tak se vší pravděpodobností jste obeznámeni s podobou maskovaného Michaela Myerse, který filmové fanoušky děsí už od konce 70. let. Patrně nejslavnějším dílem je ten první od Johna Carpentera z roku 1978, na jehož úspěch pak navázalo několik sequelů. Ty měly ovšem různou kvalitu. Halloween 2 z roku 1981 ještě mnozí považují za důstojné pokračování jedničky, ale od třetího dílu to šlo rychle z kopce. Obecně se dá říct, že fanoušci ocenili především díly, ve kterých se v hlavní roli objevila herečka Jamie Lee Curtis, pro níž se postava Laurie Strode stala ikonickou. Série se dočkala i rebootu v roce 2007, o který se postaral Rob Zombie.

V roce 2018 k nám pak dorazil další reboot, který je však přímým pokračováním prvního dílu z roku 1978. 

A právě součástí tohoto rebootu je i film Halloween Ends, jehož produkce nedávno konečně skončila. Premiéry filmu se tak dočkáme 13. 10. 2022. Snímek bude zároveň zakončením trilogie, za kterou je zodpovědný režisér David Gordon Green. Ten v roce 2018 představil přímé pokračování originálu s názvem „Halloween“, do něhož se vrátila i Jamie Lee Curtis jako Laurie Strode. Z rozpočtu 15 milionů dolarů vydělal snímek parádních 255 milionů, přičemž i samotné ohlasy na film nebyly vůbec špatné. To samé se už ale bohužel nedá říct o druhém díle jménem Halloween zabijí z minulého roku, který se dočkal především negativních ohlasů jak od kritiků, tak i od diváků. Na dobu pandemie ale i tak zaznamenal komerční úspěch, přičemž v kinech vydělal téměř 132 milionů dolarů. 

Halloween Ends tak bude posledním dílem trilogie, ve kterém se Laurie ukáže. Jamie Lee Curtis totiž uvedla, že to bude úplně naposledy, co onu ikonickou postavu ztvární. Produkce původně probíhala souběžně s natáčením předešlého dílu, nicméně vše zkomplikovala pandemie koronaviru. Snímek je ale nyní konečně připravený na postprodukci. Nyní se už jenom musíme modlit, aby to bylo pořádné a kvalitní zakončení se vším všudy.