Disney si na nás letos kromě Strašidelného domu přichystal ještě jednu podobnou podívanou, která je primárně určená pro mladší publikum. Tou bude seriál Goosebumps (Husí kůže), který bude vycházet z knižní série od slavného amerického spisovatele R. L. Stinea. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Není tomu tak dávno, co jsme se dočkali stejnojmenné filmové verze z roku 2015, kterou nám nadělilo zas studio Sony. Těžko ale říct, co Disneyho vedlo k tomu udělat po takto relativně krátké době vlastní seriálovou adaptaci. Že by je k tomu přiměl vlažný komerční úspěch zmíněného filmu? Těžko říct, každopádně uvidíme, zda seriál vůbec myšákovi na Disney+ zvedne čísla. 

Seriál se každopádně zaměří na skupinku pěti středoškoláků, na které čeká temné a hrozivé vyšetřování záhadné smrti teenagera Harolda Biddlea (Ben Cockell), k níž došlo před třemi desetiletími. Ono vyšetřování je následně přivede k odhalení strašlivého tajemství, které se týká jejich rodičů.

Určitým lákadlem může být přítomnost sympatického Justina Longa (Barbar), který by si měl zahrát učitele angličtiny Nathana Bratta. Ten se přestěhuje do domu, ve kterém byl Harold kdysi zabit. Haroldův přízrak ale následně Nathana posedne. Se svou novou tělesnou skořápkou se proto rozhodne pomstít se rodičům výše zmíněných školáků. A bude právě na oné pětici, aby ho zastavila. 

Showrunnery seriálu se stali Nicholas Stoller (Yes Man, Sousedi 2) a Rob Letterman (Monstra vs. Vetřelci, Pokémon: Detektiv Pikachu), který se zároveň postaral o scénář a režii některých epizod.

Dále se v sérii objeví herci jako Ana Yi Puig, Isa Briones, Rob Huebel, Aiden Howard, William Chris Sumpter a Michelle Mao.

Seriál bude na Disney+ premiérovat 13. 10. 2023.