Český projekt na sociálních sítí, který vznikl z inspirace finskou facebookovou stránkou Google Poetics, zaznamenával výsledky, jenž vám psal pomocný našeptávač ve vyhledávači na Googlu. Vznikaly tak vtipné, umělecké i hluboce depresivní a existenciální verše. To vše vyvolané jen jedním slovem, případně malou částí věty.

Projekt se stal okamžitě kultem, a tak Google poezie expandovala ze svého rodného Facebooku na Twitter i Instagram, došlo k tisku triček, placek a dokonce výroby e-booku. Ten se nakonec tvůrci rozhodli převést do tištěné podoby, graficky jej upravit a rozšířit jej o ještě nepublikované klenoty z nejčastěji používaného vyhledávače na světě i o rozhovor s otcem této myšlenky a stránky Google Poetics, Sampsou Nuotiem, a zástupcem ředitele Ústavu pro českou literaturu Karlem Pioreckým. Ovšem tisk knížky se neobejde bez vaší pomoci.

Autoři shání peníze prostřednictvím crowdfunding kampaně na Startovači. Tam za necelé tři dny vybrali již necelých 30 % z požadované částky. Celkově požadují 55 tisíc korun na tisk a distribuci knih.

Jestliže vám je sympatický internetový projekt mladých nadšenců do internetové poezie, můžete přispět i vy!