Netflix se rozhodl potěšit fanoušky animovaných seriálů novým pravidelným projektem Geeked Toon s Kiera Pleaze, jenž by se měl pravidelně opakovat každý čtvrtek. Součástí celého streamu je ukázání menšího nakouknutí na chystané série, rozhovory s tvůrci seriálů a když se poštěstí, tak se dočkáme i nového dílu, jako tomu bylo dnes. A že dnešek byl speciální v mnoha ohledech. Zkrátka to byla velmi nabitá noc a my vám přinášíme nejčerstvější zprávy z toho, co vy jste v noci prošvihli.

Celý stream provázela Kiera Pleaze, což je člověk, který se zaměřuje na cosplay, streamování a má v oblibě právě kreslené seriály a filmy. A co jsme mohli vidět? Po několika minutách úvodu, kdy jsme se dozvěděli, na co všechno streamerka dělá cosplaye, se všechna pozornost upnula na první ukázky z Inside Job.

INSIDE JOB/PIKLÍRNA

Pokud vás Piklírna minula, tak vřele doporučujeme zhlédnout aspoň první sérii. Co by vás mohlo nalákat je skutečnost, že tvůrci tohoto seriálu stojí i za Gravity Falls a přestože se jedná o lehce vulgárnější animák, myšlenky v něm ukryté jsou občas až moc velké. Inside Job je komedie z pracovního prostředí, která se odehrává ve světě, kde je mnoho konspiračních teorií skutečných. Jejím středobodem je americká stínová vládní organizace Cognito, Inc, která se snaží ovládat svět a udržet konspirace v tajnosti. Což s sebou nese nejednu zapeklitou situaci.

Nicméně, díky této události se nám dostalo zbrusu nové ukázky, ve které Reagan společně s Ronem jsou zneškodnění paralyzérem hned potom, co se snaží sabotovat setkání s ještěrčím lidem. Nebo nesnaží? U tohohle seriálu si člověk není nikdy jistý ničím, pokud nevidíte celý díl.

Pokud je vám to málo, není potřeba zoufat, Netflix už dříve odhalil nový trailer, kde se zaměstnanci společnosti sejdou na anonymním setkání, aby probrali své problémy. Což pravděpodobně nemůže vyústit v nic dobrého. Druhá část seriálu by měla na Netflix dorazit už 18. 11. 2022.

ODDBALLS

Kdo nepostřehl, tak teď už ví, že youtuber TheOdd1sOut se dočkal ve spolupráci s Netflixem vlastní seriálové adaptace svého oblíbeného bubble guye. Na produkci seriálu se začalo pracovat během roku 2020, ale kvůli pandemickým opatřením bylo vše pozdrženo. Nyní ale můžeme s velkou slávou říct, že seriál je možno už teď vidět.

Pro řádné uvedení si Kiera pozvala tvůrce seriálu Jamese Rallisona do vysílání, aby jí pomohl představit svou velkou show. Mimo jiné také prozradil, jak měla původně první epizoda končit. A upřímně, hláška, že James nechce smartphone, jelikož jej sleduje a odposlouchává, působí vtipněji, než jakého konce jsme se dočkali v seriálu.

Přece jen celý seriál se zaměřuje na zveličování různých problémů a jejich absurdní styl řešení.

SONIC PRIME

Sonic se v posledních letech solidně rozjel, a kromě nové hry se dočká i seriálu v podobě Sonic Prime, který přisviští na Netflix už 15. 12. s 24 díly pro jednu sérii. Nová ukázka odhalila hlavní premisu celého seriálu. Doktor Eggman se rozhodl získat takzvaný paradox prim a po střetu se Sonicem vybouchne a zničí vesmír. Teď je na modrém ježkovi, aby posbíral roztroušené střípky realit, našel nové přátele a dal vše opět do pořádku.

Kromě nové ukázky jsme se dočkali také plakátů, na kterých můžeme vidět vzhled všech známých postav.

DRAČÍ PRINC

Moment, na který spousta z nás čeká, je konečně tady. The Dragon Princ nebo také Dračí princ se konečně vrací se svou čtvrtou sérií, aby ukázal, komu patří místo na výsluní. Poslední měsíce patřily k těm nejvíce napínavým pro fanoušky, jelikož tvůrci se rozhodli vynahradit svou několika letou absenci různými ukázkami, příběhy a zapojování komunity do toho, co se děje se Xadií a lidskými království.

Nicméně jsme se dočkali ne pětiminutové ukázky, nýbrž celého prvního dílu, který nádherně otevírá celou sérii. Díky tomu víme, že Viren povstal z mrtvých za pomoci Claudie, Ezran je králem a jeho bratr se stal hlavním mágem Katolisu a umí mnoho nových run i kouzel. Corvus se přidal ke královské stráži a Amaya dostane (ne)čekanou nabídku k sňatku. Dračí královna se chystá na návštěvu společně se Zymem a Rayla je stále nezvěstná.

Jinými slovy, celá epizoda je krásným rozjezdem pro celou novou ságu a ani my nejsme schopní udržet své nadšení na uzdě. Přece jenom už 3. listopadu/novembera se dočkáme celé nové série a návrat hrdinů bude rozhodně velkolepý.

Které oznámení vás nejvíce potěšilo? Případně líbí se vám takový koncept odhalování i pro animované seriály?