Pokud jste fanoušci Anthonyho Hopkinse, rozhodně byste se neměli nechat ujít nadcházející drama Freud's Last Session, kterému nedávno vyšel další oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Jak už je asi z názvu zřejmé, oscarový herec si zde zahraje Sigmunda Freuda, slavného psychologa a zakladatele psychoanalýzy. Příběh filmu má začít na podzim roku 1939 krátce poté, co Velká Británie spolu s Francií vyhlásila nacistickému Německu válku. Freud tak prchá z Vídně do Londýna, kde se později střetne se C.S. Lewisem (Matthew Goode), budoucím autorem knižní fantasy série Letopisy Narnie.

Podle nejnovějšího traileru a informací z předešlých měsíců to vypadá, že nás čeká především chytrá konverzačka, ve které oba dva intelektuálové začnou řešit témata jako náboženství, věda a lidská psychika. Film bude vycházet ze stejnojmenné divadelní hry od Marka St. Germaina, která je zas založená na knize The Question of God od profesora Armanda Nicholiho. 

O režii filmu se postaral Matt Brown, který nám nadělil drama Muž, který poznal nekonečno (2015). Scénář zpracoval Mark St. Germain, výše zmíněný autor divadelní hry.

Dále se ve filmu objeví herci jako Jodi Balfour, Orla Brady, Stephen Campbell Moore, David Shields, Padraic Delaney a Rhys Mannion.

V amerických kinech se snímek objeví 22. 12. 2023, k nám by měl dorazit snad někdy po začátku příštího roku.