Natáčení pokračování veleúspěšného filmu Joker (2019), ve kterém unikátní verzi jednoho z nejslavnějších komiksových padouchů ztvárnil Joaquin Phoenix, je momentálně v plném proudu. Dokazují to i uniklé fotky, na kterých je nejenom sám Arthur Fleck, ale také ještě jedna postava, která má jeho ikonickou klaunovskou podobu. Podívat se na ně můžete níže.

Z fotek se zdá, že onen neznámý klaun Arthura pronásleduje, ovšem samotný důvod, proč k tomu došlo, je samozřejmě neznámý. Je snad možné, že jde o nějaké Arthurovo blouznění během jeho pobytu v Arkhamu? Už nějakou dobu víme, že právě na onu známou městskou věznici/cvokárnu se má nadcházející snímek zaměřit, tudíž je to rozhodně možné. Co když ale Arthurovy činy opravdu ovlivnily obyvatele Gothamu natolik, že ho začali napodobovat, přičemž nyní ho berou jako takového svého nepochopeného hrdinu?

Na všechny odpovědi si holt budeme muset počkat do příštího roku, kdy bude snímek uveden do kin. 

Nutno připomenout, že minulý měsíc se režisér Todd Phillips pochlubil fotkou, kde jsme si mohli poprvé prohlédnout novou verzi Harley Quinn, kterou tentokrát ztvární zpěvačka Lady Gaga. V jistém ohledu není její přítomnost v pokračování příliš překvapivá, protože druhý díl by měl obsahovat několik unikátních hudebních sekvencí, kvůli kterým bude působit tak trochu jako muzikál. Otázkou samozřejmě je, jaké na to budou mít reakce diváci, ale Phillips a scenárista Scott Silver, který se vrátil i pro druhý díl, jsou zkušení filmaři, tak snad ví, co s tím dělají.

Film by tak měl prozkoumat jak origin známé Jokerovy nevěsty, tak i jejich vztah. Ve snímku se také dočkáme hvězd jako Brendan Gleeson, Catherine Keener a Jacob Lofland, který si má zahrát jakéhosi arkhamského vězně, není ale známo, o koho přesně se má jednat. 

I přestože druhý díl Jokera, který ponese podtitul Folie À Deux, spadá do filmového DC univerza, tak nebude součástí chystaného DCU Jamese Gunna a Petera Safrana. Místo toho bude spadat do DC Elseworlds, v němž budou mít projekty jako Joker a Batman Matta Reevese své vlastní univerzum, do kterého DCU nebude zasahovat.

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 10. 2024.