Pokud vše půjde dobře, tak snad ještě letos bychom se měli dočkat pokračování snímku Krotitelé duchů: Odkaz, které už dá sbohem americkému venkovu a vrátí se zpět do starého dobrého New Yorku. Lze proto očekávat, že se v chystaném snímku dočkáme řady odkazů na původní dva osmdesátkové filmy od Ivana Reitmana, ze kterých se staly milované klasiky. A jak se zdá, ve filmu se opravdu vrátíme na místo, které pro původní partu Krotitelů duchů sloužilo jako hlavní základna.

To potvrzuje nová fotka z natáčení na Instagramu filmaře Jasona Reitmana, který se do dalšího dílu vrací už pouze jako jeden z producentů. Fotka tak dokazuje, že se opět podíváme do hasičské zbrojnice, kde krotitelé Peter Venkman, Raymond Stantz, Egon Spengler a Winston Zeddemore měli sídlo. Na Reitmanův příspěvek se můžete podívat níže. Spolu s ním je na fotce také Gil Kenan, který se chopil otěží režie. 

Nutno dodat, že zbrojnice se už objevila v potitulkové scéně předešlého filmu, ve které Winston Zeddemore (Ernie Hudson) spolu s tehdejší sekretářkou Janine Melnitz (Annie Potts) nostalgicky vzpomíná na staré dobré časy. Lze ale očekávat, že v chystaném pokračování bude místo hrát mnohem větší roli. Detaily o ději však zatím známé nejsou, nicméně údajně má přímo navázat na dějství z předchozího filmu.

Vrátit by se tak měly přední postavy jako Phoebe (Mckenna Grace), Trevor (Finn Wolfhard), Callie (Carrie Coon) a Mr. Grooberson (Paul Rudd). Vzhledem k tomu, že Odkaz čerpal z nostalgie, v rámci čehož například vrátil hlavního padoucha z prvního filmu z roku 1984, nabízí se otázka, zda se něčeho podobného nedočkáme také v pokračování. Je snad možné, že se opět vrátí hrozivý Vigo Karpatský, který se stal hlavním záporákem pro Krotitele duchů 2 z roku 1989? Uvidíme, stejně tak je možné, že tvůrci nám nakonec představí zcela novou hrozbu. 

Scénář k filmu zpracovali Jason Reitman a Gil Kenan, který se ujal režie. Tento britský filmař má zatím za sebou filmy jako V tom domě straší! (2006), dobrodružné Město Ember (2008), horor Poltergeist (2015) a rodinný snímek Chlapec, kterému říkají Vánoce (2021).

Připomeneme také, že ve výrobě je animovaný seriál, který vznikne ve spolupráci Netflixu a studia Sony.

Oficiální premiéra filmu je stanovená na 21. 12. 2023.