Australský režisér Garth Davis se svým celovečerním debutem Lion (2016) dokázal, že jakožto filmař má opravdu talent. Po svém následném chváleném dramatu Máří Magdaléna (2018) pro nás nyní připravuje svůj třetí film, který tentokrát zabředne do žánru sci-fi. Snímek, na jehož výrobu dohlíží Amazon, ponese název Foe. A díky serveru Vanity Fair se níže můžete podívat na řadu zbrusu nových fotek.

V hlavních rolích se objeví Saoirse Ronan, na několik Oscarů nominovaná hvězda z filmů jako Lady Bird (2017) a Malé ženy (2019), a Paul Mescal, irský herec, jenž ztvární hlavní postavu v připravovaném pokračování Gladiátora. Snímek bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2018, kterou napsal kanadský autor Iain Reid. A na co přesně se vlastně můžeme těšit? 

Příběh se zaměří na Hen (Saoirse Ronan) a Juniora (Paul Mescal), manželský pár, který žije na odlehlé farmě v nehostinném světě. Jednoho dne se však na jejich prahu objeví cizinec jménem Terrance (Aaron Pierre), který jim sdělí, že Junior se bude muset brzy dostavit na vesmírnou stanici, která krouží kolem Země, kde bude muset strávit celé dva roky. Junior ale samozřejmě nechce svou ženu nechat na farmě opuštěnou, nicméně Terrance přijde s jistým řešením.

O Hen se totiž bude mezitím starat Juniorova biomechanická replika. Zatímco pravý Junior bude přebývat ve vesmíru, jeho kopie zajistí, aby byla Hen v bezpečí. Terrance pak následně začne farmu pravidelně navštěvovat, aby shromažďoval o Juniorovi a Hen data k vytvoření přesné repliky, nicméně vztah mezi oběma hrdiny se začne postupně horšit. 

Podle Davise by měl film svým divákům připomenout, že je třeba si vážit svého života a nepromarnit ho. Se vší pravděpodobností se proto můžeme těšit na komorní a pochmurnou konverzačku, která by mohl a určitých chvílích přičichávat i k hororu. Vydané fotky od Vanity Fair také občas naznačují, že první oficiální trailer by už mohl být za dveřmi.

Garth Davis se postaral jak o scénář, tak i režii. Dále se ve snímku uvidíme herce jako Goran D. Kleut, Michael M. Foster, Yesse Spence, JJ Pantano, Jeriya Benn, Shamita Siva a Nick Downing.

Snímek se ve vybraných kinech objeví 6. 10. 2023, o nějaký čas později se posléze objeví na službě Amazon Prime Video.