Mezi zdánlivě nesmrtelné filmové série patří i hraní Transformers, jejichž nejnovější kapitola s podtitulem Probuzení monster zamíří do našich kin už zítra. Studio Paramount, které se snažilo snímek v posledních měsících propagovat jak blázen, se proto pochlubilo finálním trailerem, jenž velkolepou akcí rozhodně nešetří. Podívat se na něj můžete výše.

Upoutávka se také chlubí určitými reakcemi od kritiků, přičemž jedna z nich dokonce mluví o nejlepším Transformers filmu od dob jedničky z roku 2007. Ve výsledku bude ale samozřejmě hodně záležet na tom, kolik prašulí snímek v kinech utrží, protože podle toho se posléze uvidí, zda se opravdu uskuteční onen plán vytvořit zbrusu novou trilogii. Nadcházející snímek se bude každopádně odehrávat v 90. let, kdy Optimus Prime (Peter Cullen) ještě neuměl příliš krotit své ego a na lidských životech mu zas až tolik nezáleželo. 

Hluboko v peruánské džungli se nám následně představí tisícovky let starý robotický druh jménem Maximals, které vede moudrý Optimus Primal (Ron Perlman). A i přestože se frakce Maximalů a Autobotů asi příliš nemusejí, budou muset spojit síly proti strašlivé hrozně z vesmíru. Tou se stane pán chaosu jménem Unicron, který dokáže požírat celé planety. A jeho příští zastávkou je samozřejmě Země. Podle tvůrců bychom ale údajně měli počítat s tím, že to nebude naposledy, co Unicrona v Transformerech uvidíme, prostor by mu měly dát i budoucí filmy.

Do bitvy epických proporcí se následně zapletou i dva lidští jedinci, jmenovitě Noah (Anthony Ramos) a Elena (Dominique Fishback). Do otevřeného boje se sice pustit nemůžou, protože na to zkrátka a dobře nemají ty správné parametry, ale jelikož jde o jejich planetu, pokusí se najít způsob, kterak statečným Transformerům pomoci. 

O režii se tentokrát postaral Steven Caple Jr., který je například zodpovědný za sportovní snímek Creed 2 (2018). Na scénáři pracovali Joby Harold, Josh Peters, Darnell Metayer a James Vanderbilt.

Dále se můžeme těšit na herce jako Dominique Fishback, Domenic Di Rosa a Lauren Vélez.

Snímek bude u nás premiérovat zítra, tedy 8. 6. 2023.