Už příští měsíc se dočkáme další filmové kapitoly slavné hororové série Insidious s podtitulem Červené dveře, která by měla příběh rodiny Lambertových konečně definitivně uzavřít. Tedy možná. Však to s těmi hororovými značkami znáte. Studio Sony se každopádně pochlubilo novým oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Děj filmu se vrátí zpět k rodině Lambertových, se kterými démoni z jiných dimenzí stále ještě neskončili. Hlavní příběh se bude odehrávat 10 let po událostech prvního dílu z roku 2010, v němž si Renai (Rose Byrne) a Josh (Patrick Wilson) najmou vyšetřovatelku paranormálních jevů Elise Rainier (Lin Shaye), aby omrkla jejich syna Daltona (Ty Simpkins), jenž upadl do kómatu. Všechno ale nakonec bylo mnohem složitější, protože na Daltonovu duši si ve skutečnosti brousily zuby hrůzné démonické bytosti. Nyní se ale zdá, že je vše v naprostém pořádku, z Daltona vyrostl sympatický mladý muž, který už míří na vysokou. Ale hrůzy z paralelních dimenzí ještě stály neřekly své poslední slovo. 

Damien tak začne mít hrůzné vize, ve kterých ho budou strašit démoni jeho minulosti. Doslova. Podobně na tom bude i Josh, kterému bude okamžitě jasné, co se vlastně děje. A aby mohl svého syna ochránit před zlovolnými hrůzami, které opět začnou celou rodinu sužovat, bude se muset vydat do výše zmíněné dimenze, aby její dveře mohl konečně pořádně uzavřít, tentokrát nadobro.

Z traileru je každopádně patrné, že nás opět čeká další várka pěkně nepříjemných lekaček, které k celé filmové značce skoro až neodmyslitelně patří. Pokud se však má jednat skutečně o velké finále pro celou hrdinskou rodinu, tak doufejme, že bude jaksepatří uspokojivé. Ať už tedy dopadne jakkoliv. 

O režii filmu se tentokrát postaral sám Patrick Wilson, pro něhož to zároveň byl i režijní debut. Těšit se každopádně máme na díl, který bude svým stylem a atmosférou v mnohém připomínat slavnou jedničku. Scénář si vzal na starost Scott Teems, který psal filmy jako Halloween zabijí (2021) a Žhářka (2022).

Dále se ve filmu objeví herci jako Barbara Hershey, Spencer Locke, Caitlin Gerard, Joseph Bishara a Hiam Abbass.

Oficiální premiéra je stanovená na 6. 7. 2023.