Pomalými kroky se přibližuje halloweenská sezóna, tudíž je jasné, že během podzimu se dočkáme celé řady nejnovějších hororů. Jedním z nich bude i bizarní a pozoruhodná podívaná jménem Masking Threshold, na jejíž oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh bude nezvyklým a téměř až dokumentárním způsobem vyprávět o paranoidním datovém analytikovi, který je frustrovaný neustálým zvoněním v uších. Rozhodne se tak dokumentovat své podivné a nevšední pokusy vyléčit svůj sluch. A to za pomocí řady nejrůznějších domácích experimentů, které provádí ve své provizorní laboratoři. 

Ale jak jeho výzkum pokračuje, frustrovaný vědec se uchyluje ke stále více temnějším a děsivějším metodám. Jednoho dne se mu tak podaří odhalit děsivé tajemství o svém stavu. Zároveň ale i odhalí způsob, kterým by se mohl konečně vyléčit. Háček je však v tom, že jeho získání ho bude stát nejenom kus zdravého rozumu, ale také duše.

Snímek má být údajně hluboce filozofickým body hororem, který zároveň vzdává hold tvorbě H. P. Lovecrafta. Film nás tak vezme na znepokojivou cestu do paranoie lidské mysli, aby odhalil katastrofální důsledky neúnavné honby za poznáním.

O scénář a režii se postaral rakouský filmař Johannes Grenzfurthner, který je například zodpovědný za snímky jako Glossary of Broken Dreams a Kiki and Bubu: Rated R Us. Dále si ve filmu zahrají herci jako Jason Scott Sadofsky, Bronwynn Mertz-Penzinger, Ishan Raval, Kudra Owens a Roland Gratzer.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 10. 2022.