Již toto léto se budou moci fanoušci vrátit do univerza kultovních Želv Ninja. Do kinosálů po celém světě totiž zamíří animovaný filmový reboot s názvem Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (Želvy Ninja: Mutantní chaos), za jehož produkcí stojí nejen slavná stanice Nickelodeon, ale také oblíbený americký komik a herec Seth Rogen (Superbad). 

Snímek byl oznámen již v roce 2020. Během včerejší akce Nickelodeon Kids' Choice Awards jsme se však dočkali nových informací. Rogen fanouškům oznámil, že první oficiální teaser trailer vyjde během zítřka, tedy 6. března/marce. To nejdůležitější ale přišlo vzápětí. Hlavní producent totiž odhalil kompletní seznam herců, který je plný vskutku velkých jmen.

Ústřední čtveřici želváků propůjčí svůj hlas Nicolas Cantu (Leonardo), Brady Noon (Raphael), Micah Abbey (Donatello) a Shamon Brown Jr. (Michelangelo). V roli Mistra Tříšky se fanoušci mohou těšit na toho nejpovolanějšího. Krysího mentora si na paškál vezme sám velký Jackie Chan. Zmiňovaný Seth Rogan se vžije do role Trhačova poskoka Bebopa. Dále se můžeme těšit například na Johna Cenu (Rocksteady), Giancarla Esposita (Baxter Stockman), Ice Cubea (Superfly), Paula Rudda (Mondo Gecko), rapera Post Maloneho (Ray Fillet) a mnoho dalších.

Hlavními producenty jsou Seth Rogen a televizní stanice Nickelodeon. Na režisérské křeslo usedl americký filmový tvůrce Jeff Rowe, který v minulosti pracoval na projektech Gravity Falls či Disenchantment. Scénář by měl mít následně na svědomí Brendan O'Brien, mezi jehož nejslavnější práci patří scénář k dvoudílné komedii Sousedi.

Celovečerák diváky zavede do doby, kdy se čtveřice želvích mutantů po letech schovávání vydá na povrch, aby si získali srdce obyvatel New Yorku prostřednictvím hrdinských činů. Společně s jejich novou kamarádkou April O’Neil se želvákům povede svrhnout tajemný zločinecký syndikát. Nový koníček jim ale vzápětí přeroste přes hlavu, protože se proti nim postaví armáda nebezpečných mutantů.

Animovaný reboot Želvy Ninja: Mutantní chaos by měl v kinech premiérovat 4. srpna/augusta tohoto roku. Ve finále by se však mělo jednat jen o jeden z mnoha projektů z tohoto slavného univerza. V minulosti totiž bylo potvrzeno, že filmů vzniká rovnou několik. Dle slov představitelů Nickelodeonu by ale žádný z nich neměl být napojený na reboot Setha Rogena.