Minulý měsíc dal Netflix oficiálně zelenou chystanému celovečernímu filmu, který bude vycházet z legendárního seriálu Gangy z Birminghamu (Peaky Blinders). Samozřejmě v něm nebude chybět Cillian Murphy (Oppenheimer), který si opět zopakuje roli starého dobrého Thomase Shelbyho. A Nyní Netflix hlásí, že k filmu se připojila další herecká posila. A to náležitě sympatická.

V chystaném snímku se má objevit i švédská herečka Rebecca Ferguson, hvězda z obou dvou částí filmové Duny, kterou můžeme znát i z posledních dvou Mission: Impossible dílů, případně i seriálu Silo (2023). Koho přesně si ale herečka ve filmu zahraje, momentálně není známo. Jelikož je ale zatím s Murphym jediná oznámená herečka, zřejmě půjde o důležitou postavu.

Otazník visí i nad samotným příběhem, zatím víme stále jen to, že se má odehrávat v období během druhé světové války. Natáčení by každopádně mělo začít ještě letos. 

O režii filmu se má postarat Tom Harper, který natočil půlku epizod z první řady Gangů z Birminghamu. Mezi jeho zrežírované filmové tituly patří například Žena v černém 2: Anděl smrti (2014) a Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (2023).

O scénář se postaral původní showrunner Steven Knight (See), takže kvalita by snad měla být zaručená.

Původní seriálová sága, která vyprávěla o obávaném birminghamském gangu Peaky Blinders, vyprodukovala šest sezón, kromě Murphyho si v ní zahráli také herci jako Paul Anderson, Sophie Rundle, Helen McCrory, Ned Dennehy, Finn Cole, Tom Hardy a mnozí další. 

Někdy v budoucnu nám také Netflix hodlá nadělit dva seriálové spin-offy.

První by se měl odehrávat v Bostonu asi několik desetiletí po událostech šesté řady původního seriálu, druhý by se zas měl zaměřit na Polly Gray, matriarchu rodiny Shelby, kterou si v seriálu zahrála již zesnulá Helen McCrory.