Už nějaký ten pátek víme, že slavný a povedený britský seriál Gangy z Birminghamu (Peaky Blinders) dostane i celovečerní film. Na scénáři dlouho pracoval sám Steven Knight, který původní sérii v roce 2013 vdechl život jako showrunner.

Nyní server Deadline hlásí, že Netflix dal chystanému filmu oficiálně zelenou, přičemž první klapka by měla padnout ještě někdy během letošního roku. Počítat můžeme s návratem Cilliana Murphyho (Oppenheimer), který si opět zahraje starého dobrého Thomase Shelbyho.

O režii filmu se má postarat Tom Harper, který natočil půlku epizod z první řady Gangů z Birminghamu. Mezi jeho zrežírované filmové tituly patří například Žena v černém 2: Anděl smrti (2014) a Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (2023).

Zatím není známo, o čem přesně vlastně film bude, stejně tak nevíme, kdo další se k němu ještě připojí. Steven Knight ale před pár lety uvedl, že snímek by se měl odehrávat v období během druhé světové války. K oznámení se každopádně vyjádřil i sám Cillian Murphy:

,,Vypadá to, že Tommy Shelby se mnou ještě neskončil. Je vážně skvělé znovu spolupracovat se Stevenem Knightem a Tomem Harperem na filmové verzi Gangů z Birminghamu. Tohle je pro fanoušky."

Jelikož má natáčení začít už letos, mohli bychom se relativně brzy dozvědět, kdo další se ke snímku ještě připojí.

Ještě je také nutné připomenout, že Netflix údajně plánuje také dva seriálové spin-offy. První by se měl odehrávat v Bostonu asi několik desetiletí po událostech šesté řady původního seriálu, druhý by se zas měl zaměřit na Polly Gray, matriarchu rodiny Shelby, kterou si v seriálu zahrála již zesnulá Helen McCrory.

Původní seriálová sága, která vyprávěla o obávaném birminghamském gangu Peaky Blinders, vyprodukovala šest sezón, kromě Murphyho si v ní zahráli také herci jako Paul Anderson, Sophie Rundle, Helen McCrory, Ned Dennehy, Finn Cole, Tom Hardy a mnozí další.