V roce 2015 nám studio Supermassive Games nadělilo PlayStation exkluzivitu Until Dawn, která byla jednou velkou mrkačkou na klasické slasher horory, v nichž hlavní postavy (většinou teenageři) dělají jedno špatné rozhodnutí za druhým, což pak následně končí krutou smrtí. V případě Until Dawn sledujeme skupinku mladých lidí, na které čeká mrazivá a pěkně nepříjemná noc, po níž možná nikdo nezůstane naživu. A nebo ji naopak všichni přežijí, to už bude záležet na samotném hráči a jeho činech.

Jelikož hra slavila úspěch, asi nebude překvapivé, že už se začíná mluvit o filmové adaptaci. A přesně tu nedávno potvrdil server The Hollywood Reporter, který také odhalil, kdo všechno bude na její výrobu dohlížet. 

Projekt nabral na palubu hororové veterány. O režii filmové verze Until Dawn se má postarat David F. Sandberg, jehož celovečerním debutem byl horůrek Zhasni a zemřeš (2016). O rok později pak zrežíroval pokračování snímku Annabelle s podtitulem Zrození zla. Mimo to ho také můžeme znát jako režiséra obou dvou dílů Shazama.

A když už jsme tu Annabelle zmínili, tak je třeba dodat, že scénář k Until Dawn zpracuje Gary Dauberman. Ten napsal všechny tři filmy o zmíněné děsivé panence z franšízy V zajetí démonů, dále také napsal horory jako V domě (2016), To (2017) a Sestra (2018).

Na scénáři k filmovému Until Dawn původně pracoval Blair Butler (Pozvánka do pekla), Dauberman pak následně převzal otěže. Na výrobu adaptace budou také dohlížet studia Screen Gems a PlayStation Productions.

Jsme každopádně velice zvědaví na obsazení. S kompletním návratem herecké party z původní hry bychom asi moc nepočítali, ale kdo ví, třeba se tvůrci pokusí dostat na palubu alespoň Ramiho Maleka (Oppenheimer), aby si zopakoval roli Joshe, to holt ukáže čas. Stejně tak je otázkou, zda nám chystaná adaptace představí ty samé postavy, za které bylo možné hrát, nebo zda se uchýlí k jistým změnám. Na odpovědi si budeme muset počkat.

Celý projekt se zdá být v brzkých fázích výroby, zatím tudíž můžeme jen těžko odhadovat, kdy se k nám dostane.