Krátce po začátku letošního roku vyšlo najevo, že hororový videoherní titul Until Dawn (2015) od studia Supermassive Games, který se během podzimu dočká remaku, dostane i filmovou adaptaci. A server Deadline nyní hlásí, že k filmu se připojili první herci, jmenovitě Ella Rubin, Michael Cimino, Ji-young Yoo a Odessa A’zion.

Ella Rubin si letos zahrála v romantickém dramatu Představa o tobě s Anne Hathaway v hlavní roli, dále se objevila v seriálech jako Vedoucí katedry (2021) a Super drbna (2021).

Michael Cimino si zahrál hlavní roli v komediálním seriálu Já, Victor (2020), mihl se i v hororu Annabelle 3 (2019) a komedii Maturitní ročník (2022).

Ji-young Yoo má za sebou snímky jako Ranařky (2021) a Nebe je všude (2022), stejně tak i letošní sérii Expatrianti.

A Odessa A’zion má zas za sebou účinkování v seriálech jako Nashville (2012), Wayne (2019) a Grand Army (2020).

Zatím však není známo, které postavy si čtveřice ve filmu zahraje, Asad Qizilbash, šéf PlayStation Productions, však uvedl, že dalších informací se dočkáme už brzy. 

Těšit se podle všeho máme na mládeži nepřístupnou podívanou, která vzdá hold hororovému žánru. Jak už nějaký čas víme, o režii se postará David F. Sandberg, jehož celovečerním debutem byl horůrek Zhasni a zemřeš (2016). Dále se postaral o pokračování snímku Annabelle s podtitulem Zrození zla (2017) a o oba dva díly superhrdinského Shazama (2019).

Scénář si vzal pod palec Gary Dauberman (Annabelle, To, Sestra), první verzi zas sepsal Blair Butler (Pozvánka do pekla). 

Příběh původní hry se zaměřil na skupinku přátel, která se po roce znovu sejde na odlehlé horské chatě, kde se loni odehrála strašná tragédie. Žádné pohodové lenošení je zde ale nečeká, všichni tak budou muset čelit strašlivé hrůze, která jim brzy půjde po krku. Zda z toho všichni vyváznou se zdravou kůží, už bude záležet na hráčovi a jeho činech napříč hrou. Snímek zatím nemá stanovené datum premiéry.