Asi to bude k nevíře, ale filmová adaptace populární hororové videoherní série Five Nights at Freddy´s, kterou v roce 2014 vytvořil Scott Cawthon, nakonec skutečně vznikne. Snímek se v posledních letech tak trochu prodíral vývojářským peklem, ale během letošního roku se mnoho věcí posunulo kupředu. Známe tak už nejenom datum přibližného začátku hlavní části produkce, ale i jméno režisérky, která se o adaptaci slavné herní série o vraždících elektronických zvířátkách postará. A nyní už konečně také známe jména dvou herců, kteří se ujmou rolí hlavního hrdiny a hlavního záporáka.

Josh Hutcherson se ujme role nočního hlídače Mikea Schmidta, protagonisty celého příběhu.

Připojí se k němu Matthew Lillard, který si zahraje Williama Aftona, primárního padoucha původní herní série. 

Hutchersona si mohou někteří z nás pamatovat ještě z velice milého snímku Most do země Terabithia z roku 2007, ale skutečnou vlnu slávy zažil až s příchodem filmových adaptací knižní série Hunger Games, kde ztvárnil roli Peety Mellarka. Matthew Lillard zas propůjčil svůj hlas Shaggymu v novějších animácích slavné série Scooby-Doo, zahrál si ho i ve dvou hraných verzí z let 2002 a 2004. Kariéru mu ale pořádně nakoplo jeho působení v prvním díle legendární filmové série Vřískot z roku 1996.

Filmový Mike Schimdt je každopádně popisován jako mladý muž, který se potýká s pocitem viny za tragédii ve své minulosti, přičemž nyní se sám snaží postarat o svou mladší sestru Abby. Tu by si měla zahrát herečka Piper Rubio. Aby mohl Mike zaplatit své nejrůznější účty, rozhodne se nastoupit na noční směnu jako hlídač v Pizzerii Freddyho Fazbeara. Jeho posedlé hledání pravdy však může mít potenciálně katastrofální následky.

Dále by se měla ve filmu objevit herečka Mary Stuart Masterson v roli jakéhosi dalšího padoucha, ale o něm zatím nic nevíme. 

O režii filmu se tak postará Emma Tammi, která v roce 2018 debutovala se svým hororem The Wind. Taktéž si zrežírovala dvě epizody ze seriálu Do temnoty, který do hororového žánru spadá také. Natáčet by se mělo někdy během února roku 2023.

Na výrobu filmu tak dohlíží sám Cawthon, který si dával velice pečlivě záležet na tom, aby vybral ten správný scénář, což byl také jeden z důvodů, proč se práce na filmu opozdily. Na samotném designu vraždících elektronických zvířátek mimo jiné dělá i společnost Jim Henson's Creature Shop, která například pracovala na osmdesátkových fantasy klasikách jako Temný krystal a Labyrint.

Necháme se proto překvapit, jakou přesně bude mít nadcházející adaptace podobu. Jedno je ale téměř jisté. Lekaček tak bude požehnaně. Snímek zatím nemá stanovené datum vydání, odhadem by ale mohl premiérovat někdy během roku 2024.