Film podle hororové interaktivní hry Until Dawn má stanoven datum vydání. Film režíroval David F. Sandberg (Shazam a Zhasni a zemřeš) a natočil jej podle scénáře Garyho Daubermana (To, Annabelle, Jeptiška) a Blair Butleré.

V hereckém obsazení se objeví Ella Rubin (Představa o tobě), Michael Cimino (Já, Victor), Ji-young Yoo (Expatrianti), Odessa A'zion (Hellraiser), Maia Mitchell (Poslední léto) a Peter Stormare (Útěk z vězení), který si zopakuje roli psychiatra Dr. Alana Hilla, klíčové postavy z děje hry. Původně herce ve filmu nehledejte. Ti za tu dobu vyrostli a jsou z nich dospěláci.

Filmová adaptace byla oznámena letos v lednu/januári a natáčení probíhalo v Budapešti. Premiéra snímku je stanovena na 25. dubna/apríla příštího roku. Oživen bude původní příběh z roku 2015, který vytvořili ve studiu Supermassive Games ve spolupráci se Sony. Nedávno na PlayStation 5 a PC vyšel remake od Ballistic Moon, kde se sešli bývalí tvůrci z původního týmu a rozhodli se ho mírně přepracovat. Předělávka na Unreal Enginu 5 se ale setkala s vlažným přijetím, zejména kvůli vysoké ceně. V zákulisí se říká, že se chystá druhý díl. Ten naznačil i konec remaku. Údajně ve studiu Firesprite.

Kdo nezná příběh Until Dawn, tak osm přátel se vrací na osamocenou chatu, kde před rokem zmizeli dva jejich kamarádi. Strach na sebe nenechá dlouho čekat a z jejich dovolené v horách se rychle stává noční můra. Hráč se postaví svému strachu a svými činy určuje, kdo přežije.

Mimochodem, v podobném termínu se můžeme dočkat druhé řady seriálu The Last of Us.