Pokud se vám líbí filmy z období druhé světové války, které se primárně neodehrávají na bitevních polích, tak byste si určitě neměli nechat ujít nadcházející snímek jménem Operation Mincemeat, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše. Film bude vyprávět o reálném příběhu, jenž vychází z knihy Operation Mincemeat: How a Dead Man and a Bizarre Plan Fooled the Nazis and Assured an Allied Victory, kterou napsal Ben Macintyre. Příběh se bude odehrávat v roce 1943, kdy Británie plánuje útok na Sicílii, díky kterému by mohla citelně oslabit nacistické Německo a jeho spojence. Problém je však ten, že Němci jejich útok očekávají. Potřebují proto vymyslet plán, který by zabránil jejich zmasakrování. 

Charles Cholmondeley z MI5 (Matthew Macfadyen) a důstojník námořní rozvědky Ewen Montagu (Colin Firth) následně vymyslí zvláštní strategii a opravdu hodně troufalý plán. Nějakým způsobem musí nacisty přesvědčit, že jejich opravdovým cílem je ve skutečnosti Řecko. Proto se rozhodnou, že využijí mrtvolu, která se má záměrně dostat do nacistických rukou. Ona mrtvola bude obsahovat falešné utajené dokumenty, díky kterým si Němci mají myslet, že znají britské úmysly. Nacisté jsou ale samozřejmě jaksepatří opatrní, proto Britové musí vše důkladně promyslet a ujistit se, aby jejich léčka byla opravdu co nejvíce přesvědčivá. Pokud ale vše půjde podle plánu, mohlo by to znamenat zásadní obrat v celé zuřivé válce. 

O režii filmu se postaral britský filmař John Madden, který byl například v roce 1999 nominován na Oscara za snímek Zamilovaný Shakespeare. Scénář si zas vzala na starost Michelle Ashford, která je také tvůrkyní úspěšného seriálu Mysterium sexu z roku 2013. Dočkáme se taktéž herců jako Kelly MacdonaldPenelope WiltonJohnny FlynnRufus WrightCharlotte HamblinMark Gatiss.

Oficiální premiéra je stanovená na 6. 5. 2022 v kinech a 11. 5. 2022 na Netflixu.