Společnost Sony Pictures přináší první trailer k filmu Gran Turismo, který vzniká podle skutečného příběhu úspěšné PlayStation exkluzivity od japonského studia Polyphony Digital.

Film Gran Turismo je založen na známém příběhu Janna Mardenborougha z Velké Británie. Ten si splnil sen a z hráče Gran Turisma se přes GT Academy stal profesionálním závodním jezdcem.

Jannova kariéra začala v roce 2011 v Gran Turismo Academy. V soutěži na PS3 porazil více než 90 000 účastníků a získal místo v závodě 24 hodin Dubaje s Nissanem. Navzdory žádným pořádným zkušenostem s reálným motoristickým sportem se umístil ve své třídě na třetím místě vytrvalostního závodu. Tím ohromil úplně všechny.

Následně startoval v evropském šampionátu Formule 3 a v sériích GP3 a GP2. Zúčastnil se také závodu 24 hodin Le Mans, kde při svém debutu v roce 2013 skončil třetí ve třídě LMP2. V roce 2015 startoval za Nissan Motorsports ve vytrvalostním mistrovství světa FIA, ale tým po jednom závodě ze seriálu odstoupil kvůli velmi nekonkurenceschopnému vozu. Poté se přesunul do japonských šampionátů Super GT a Super Formula. V roce 2016 vyhrál jeden závod a bojoval o titul šampiona ve třídě GT300 v Super GT. O rok později postoupil do třídy GT500, jde závodí dodnes.

Talentovaného mladíka si zahraje Archie Madekwe (Bídníci), jeho matku ztvární Geri Halliwell Horner (bývalá členka Spice Girls a manželka šéfa týmu Red Bull Racing v F1) a otce Djimon Hounsou. V hlavních rolích se objeví také David Harbour (Stranger Things) a Orlando Bloom (trilogie Pán prstenů). Harbour bude trenérem hlavního hrdiny a Bloom marketingovým manažerem. Doplní je Darren Barnet (Tenkrát poprvé) jako špičkový jezdec GT Academy, jenž bude ohrožován Jannovým úspěchem.

Film Gran Turismo bude mít v kinech premiéru 11. 8. letošního roku. Do křesla režiséra usedl Neill Blomkamp (District 9) a na vše dohlíží tvůrce videoherní série Kazunori Yamauchi, stejně tak Herment Hulst, šéf PlayStation Studios.