Po dlouhých osmi letech nám slavný filmař Michael Mann nadělí svůj další snímek jménem Ferrari, který se zaměří na titulárního automobilového magnáta. A společnost Neon se konečně pochlubila plnohodnotným trailerem, na který se můžete podívat výše.

Těšit se můžeme na životopisné závodní drama, které nás zavede do roku 1957, kdy Enzo Ferrari (Adam Driver) neprocházel zrovna nejlepším obdobím. Zemřel mu syn, s ženou Laurou (Penélope Cruz) to úplně neklape a jeho firma, kterou před více než deseti lety vybudovali, čelí bankrotu. Existuje ale šance na záchranu. A to přes nadcházející závod Mille Miglia, který má celých tisíc mil přes celou Itálii.

Těšit se tak můžeme na zachycení životního příběhu rodiny, jež stála u zrodu závodů formule 1 a automobilové značky, kterou nyní zná celý svět. Podle traileru to vypadá, že kromě působivě natočených sekvencí se závody, na kterých si tvůrci dali nepochybně obzvlášť záležet, nás čeká také zajímavé nahlédnutí do nelehkého života nejenom Enza, ale i jeho blízkých.

Celý film tak bude vycházet z knihy Enzo Ferrari - The Man and the Machine z roku 1991 od Brocka Yatese. Jedná se o dílo, které chtěl Mann údajně natočit už přes dvě desetiletí, tak doufejme, že si dal fakt záležet na tom, aby nám nadělil co nejpůsobivější zážitek. Trailery každopádně vypadají opravdu dobře. 

Dále se ve snímku objeví Shailene Woodley jako Enzova milenka Lina Lardi, Patrick Dempsey jako závodník Piero Taruffi, Jack O'Connell jako další slavný závodník Peter Collins, Sarah Gadon jako Linda Christian a Gabriel Leone jako Fon De Portago.

Na scénáři Mannovi pomáhal již zesnulý Troy Kennedy-Martin, který se v minulosti například podílel na psaní filmu Loupež po italsku z roku 2003.

V našich kinech by se měl snímek nakonec objevit až 4. 1. 2024.