Právě dnes započal další ročník filmového festivalu v Benátkách, na kterém se mimo jiné bude promítat Ferrari, zbrusu nový film legendárního režiséra Michaela Manna, jenž po natočení snímku o zakladateli slavné automobilky toužil celá léta. Start festivalu je tudíž ideální doba na to, aby nám studio Neon nadělilo první oficiální trailer. Na ten se můžete podívat výše.

V upoutávce se toho moc nenamluví, což ovšem vůbec nevadí, protože i tak snímek vypadá velice slibně. Jak už dlouho víme, příběh nás zavede do roku 1957, kdy se bývalý závodník Enzo Ferrari (Adam Driver) nachází v krizi. 

Nejenže on a jeho žena Laura (Penélope Cruz) čelí bankrotu celé jejich firmy, kterou před více než deseti lety vybudovali, ale také se zdá, že se jim začíná hroutit celé manželství. Klíčem ke spáse se ale může stát nadcházející závod Mille Miglia, který má celých tisíc mil přes celou Itálii.

Celý film tak bude vycházet z knihy Enzo Ferrari - The Man and the Machine z roku 1991 od Brocka Yatese. Jak již bylo řečeno, Michael Mann toužil natočit snímek o automobilovém magnátovi velice dlouho dobu, přesněji přes dvě desetiletí. Jsme proto velice zvědaví, co nám nabídne následný plnohodnotný trailer, kterého se dočkáme snad v následujících měsících. 

Dále se ve snímku objeví Shailene Woodley jako Enzova milenka Lina Lardi, Patrick Dempsey jako závodník Piero Taruffi, Jack O'Connell jako další slavný závodník Peter Collins, Sarah Gadon jako Linda Christian a Gabriel Leone jako Fon De Portago.

Na scénáři Mannovi pomáhal již zesnulý Troy Kennedy-Martin, který se v minulosti například podílel na psaní filmu Loupež po italsku z roku 2003.

Oficiální premiéra je stanovená na 25. 12. 2023