Na letošním karlovarském filmovém festivalu se objevil i horůrek jménem Narušitel (Perpetrator), který je popisován jako ,,feministický body-horor“. Služba Shudder každopádně snímek představí již na začátku podzimu, v rámci toho jsme se proto dočkali oficiálního traileru, na který se můžete podívat výše.

Ze začátku se asi zdá, že by mohlo jít o jakousi černou komedii, ale ve výsledku bychom spíše měli čekat řádně hrůzostrašnou jízdu, kde pro nějakou srandu prostor nebude. Dočkat bychom se každopádně měli příběhu o dospívajících dívkách, které jsou konstantně nuceny přehodnocovat svůj vzhled, aby co nejlépe pasovaly do kategorie „hodná, milá dívka“. Do městečka, ve kterém za záhadných okolností zmizelo několik mladých žen, přijíždí sedmnáctiletá Jonny (Kiah McKirnan), aby zde žila se svou potrhlou tetou Hildií (Alicia Silverstone). 

Když ale Jonny oslaví své 18. narozeniny, teta se s ní podělí o rodinné tajemství, které může být jak darem, tak i zároveň kletbou. Především by ale díky němu mohla Jonny zjistit, kdo je oním únoscem, jenž stojí za zmizelými dívkami. Zdá se ale, že se bude jednat o osobní záležitost, protože mezi zmizelými dívkami se nachází i některé její kamarádky.

Přirovnání k filmografii legendárního Davida Lynche je jednoznačně lákavé, přičemž i samotný trailer má vcelku správnou znepokojivou atmosféru. Celé to ale shazují dosavadní recenze, které bohužel příliš pozitivní nejsou. 

O scénář a režii se postarala Jennifer Reeder, která například natočila jeden ze segmentů povídkového hororu V/H/S/94 (2021).

Dále se ve snímku objeví například Melanie Liburd, Casimere Jollette, Ireon Roach a Ilirida Memedovski.

Snímek dorazí do online distribuce 1. 9. 2023.