V záplavě novinek typu „tohle se ruší”, „támhleto se pozastavuje”, „tohle nakonec nebude” je docela hezké pro změnu říct „tohle se připravuje”.

Studio Lionsgate získalo práva na nový film 16 States sepsaný scénáristy Johnem Requou a Glennem Ficarrou, kteří se v poslední době podíleli na scénáři k filmu Jungle Cruise (Expedice: Džungle) pro Disney s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli. Režisérského křesla nového snímku se pak má ujmout režisér Fede Álvarez. Ten v minulosti natočil především Evil Dead (Lesní duch) z roku 2013, Don't Breathe (Smrt ve tmě) z roku 2016 a The Girl in the Spider's Web (Dívka v pavoučí síti) z roku 2018.

Konkrétní příběh či detaily o filmu zveřejněny nebyly, ale došlo alespoň na základní koncept. V 16 States se bude matka snažit dostat ke své rodině uprostřed zombie apokalypsy. Film byl popsán tak, že má mít jistý nádech podobný dramatu Já, legenda (I Am Legend) s Willem Smithem z roku 2007.

Datum vydání samozřejmě oznámeno nebylo a vzhledem ke koronaviru nejspíš natáčení ještě nějakou dobu nebude. Dalo by se tak očekávat, že k vydání dojde až někdy v roce 2022.