Tak to vypadá, že týmovka Thunderbolts není jediná marvelovka, kde se bude měnit scénář. Nedávno totiž vyšlo najevo, že scenáristické duo Jeff Kaplan a Ian Springer, které je známé především díky komediální tvorbě, přičemž s celovečerními projekty zas až tak velké zkušenosti nemá, už není upsané k chystanému MCU rebootu Fantastické čtyřky.

Otěže hlavního scenáristy po nich totiž převzal Josh Friedman, který se proslavil především v seriálovém světě. Friedman je totiž tvůrcem hned několika známých sérií, tou nejznámější je pravděpodobně Terminátor: Příběh Sáry Connorové (2008), u níž byl také jedním z předních scenáristů. Friedman je totiž starým brachem Jamese Camerona, přičemž s ním pracoval nejenom na Terminátorech, ale třeba i druhém díle Avatara. Jedná se tak zároveň o jednoho z autorů scénáře k poslednímu celovečeráku série, kterým byl snímek Terminátor: Temný osud (2019).

Dále Friedman stojí za vznikem sci-fi seriálů jako Ledová archa (2020) a Nadace (2021). 

Vzhledem k tomu, že MCU momentálně nezažívá úplně nejlepší časy, tak Marvel se patrně rozhodl k projektu upsat někoho, v jehož psavecké dovednosti má větší důvěru. Každopádně se necháme překvapit, zda to bylo dobré rozhodnutí. Momentálně má Marvel také aktivně pátrat po vhodných hercích, kteří by se ujali hlavních rolí. Žádné velké jméno však stále ještě na palubě není.

Z minulých zpráv připomeneme, že mezi přední kandidáty pro roli Reeda Richardse, který je pod svým superhrdinským jménem znám jako Mr. Fantastic, patří například herci Adam Driver, Diego Luna a Dev Patel.

Co se týče Sue Storm alias Invisible Woman, tak u této role se hodně mluvilo o herečce Jodie Comer, hvězdě ze seriálu Kiling Eve (2018) a skvělého historického dramatu Poslední souboj (2021). Marvel ale každopádně slibuje, že fanoušci se nějaké té větší nálože informací o Fantastické čtyřce dočkají ještě během letoška. 

Režie chystané MCU podívané se ujme Matt Shakman, jeden z tvůrců marvelovského seriálu WandaVision, který kvůli filmu odstoupil z výroby Star Treku 4.

Zcela původně měl reboot natočit Jon Watts, který je tvůrcem spider-manovské MCU trilogie s Tomem Hollandem. Kvůli kreativním neshodám s Marvelem ale následně celý projekt opustil.

Oficiální premiéra je stanovená na 13. 2. 2025.