Letos na jaře vstoupila do našich kin nová filmová adaptace světoznámých Tří mušketýrů, kterým v roce 1844 vdechl život slavný francouzský prozaik a dramatik Alexandre Dumas. Snímek Tři mušketýři: D'Artagnan nám tak nabídl o něco temnější a vážnější převyprávění příběhu o mladém Gaskoňci, který se chce přidat ke královským mušketýrům.

Ještě před premiérou jsme ale věděli, že v roce 2023 se dočkáme i následného pokračování. A to skrze snímek jménem Tři mušketýři: Milady, ve kterém bude udatný D'Artagnan (François Civil) patrně i nadále hrát primární roli, ale příběh se více zaměří i na postavu lstivé Milady DeWinter (Eva Green). Nedávno jsme se navíc dočkali i prvního oficiálního traileru, na který se můžete podívat výše. 

D'Artagnan bude v druhém díle nucen spojit s Milady síly, aby zachránil svou lásku Constance Bonacieux (Lyna Khoudri), která byla před jeho očima unesena. Jakmile ale je vyhlášena válka a mušketýři Athos (Vincent Cassel), Porthos (Pio Marmaï) a Aramis (Romain Duris) vyrážejí na frontu, jisté tajemství z minulosti roztříští staré spojenectví.

Podle traileru to vypadá, že i pokračování se ponese v onom vážnějších duchu, přičemž se zdá, že by se mohlo i v určitých směrech odchýlit od původní předlohy. Jinak ale upoutávka vypadá slušně. A co si budeme povídat, to obsazení je opravdu skvělé.

Z dalších primárních postav se má ještě vrátit vévoda z Buckinghamu (Jacob Fortune-Lloyd), král Ludvík XIII. (Louis Garrel), kapitán de Tréville (Marc Barbé), kardinál Richelieu (Eric Ruf) a Anna Rakouská (Vicky Krieps). 

O režii druhého dílu se opět postaral Martin Bourboulon, který natočil filmy jako Táta, nebo máma (2015) a Eiffel (2021). Spolu s ním ještě na scénáři pracovali Matthieu Delaporte a Alexandre de La Patellière.

Dále se ve snímku objeví herci jako Patrick Mille, Alexis Michalik, Ralph Amoussou, Julien Frison, Ivan Franek a Gabriel Almaer.

V našich kinech se snímek objeví 14. 12. 2023.