Pro fanoušky severské kinematografie zde máme oficiální trailer na nadcházející dánský snímek jménem Eternal, který se žánrově bude nejvíce blížit romantické sci-fi. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stává Elias, vědec, na něhož čeká osudové setkání se začínající zpěvačkou Anitou, kterou ztvární dánská popová hvězda Oh Land. Jejich milostný příběh se ale začne odvíjet na pozadí hrozivé události. Kvůli zemětřesení se na dně oceánu objeví tajemná trhlina, která je předzvěstí blížící se katastrofy, jež souvisí se změnou klimatu. Elias se tak milostného života vzdá, aby se mohl vydat na nebezpečnou podmořskou misi k trhlině, kde musí najít způsob, jak nadcházející pohromu zastavit. Následně ho ale začnou trápit vize, které mu ukazují, jaký by jeho život vypadal, kdyby se rozhodl zůstat. 

O scénář a režii se postaral Ulaa Salim, který má za sebou thriller Synové Dánska (2019).

Obsazení ze se dále skládá z herců jako Ari Alexander, Halldóra Geirharðsdóttir, Helga Kristín Helgadóttir, Morten Holst, Magnus Krepper, Kaj Søholm Lehmkuhl, Thomas Magnussen, Simon Sears a Zaki Youssef.

V dánských kinech se snímek objeví někdy během dubna, do té doby se snad dočkáme i informací o mezinárodní premiéře.