Už na konci měsíce by nám měl Netflix nadělit slibně vyhlížející sérii jménem Eric, ve kterém se v hlavní roli představí Benedict Cumberbatch. Streamovací služba už zveřejnila oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stává Vincent (Cumberbatch), jeden z předních newyorských loutkářů a tvůrce nesmírně populární dětské televizní show Good Day Sunshine, který se však utápí v zoufalství. Jeho syn Edgar se totiž ztratil neznámo kam. Vincent, který zápolí s pocitem viny a sebenenávistí, se poté zaměří na synovu kresbu loutky modrého monstra jménem Eric. Následně si začne říkat, že pokud by se mu podařilo dostat Erica do televize, jeho syn se vrátí domů. Zatímco Vincentovo postupně destruktivní chování ničí vztah s jeho rodinou a kolegy z práce, stejně tak i komplikuje práci s detektivy, kteří se mu snaží pomoci, Eric se tak stane jeho jediným skutečným spojencem ve snaze přivést svého syna zpátky. 

Tvůrkyní a hlavní scenáristkou se stala britská filmařka Abi Morgan, která také vedla série jako Hodinka (2011) a River (2015). Sepsala také scénář k životopisnému dramatu Železná lady (2011). O režii jednotlivých epizod se postarala Lucy Forbes (The End of the F***ing World).

Dále hrají Gaby Hoffmann, Ivan Morris Howe, Jeff Hephner, McKinley Belcher III, Phoebe Nicholls, Amy Louise Pemberton a Donald Sage Mackay.

Na Netflixu od 30. 5. 2024.