V roce 2002 nám oscarový režisér Curtis Hanson nadělil drama 8. míle, které obsahuje autobiografické prvky ze života slavného amerického rappera Eminema. Ten za film dokonce vyhrál cenu Akademie v kategorii Nejlepší původní píseň (Lose Yourself), přičemž dodnes se jedná o jeho nejznámější působení v celovečerním snímku. Zdá se ale, že 8. míle se v budoucnu dočkáme znovu, tentokrát však v trochu jiné podobě.

Vyšlo totiž najevo, že Eminem a jeho rapperský kolega 50 Cent připravují příběh Jimmyho "Rabbita" Smithe odvyprávět skrze seriálovou podobu. 50 Cent odhalil, že by se mělo jednat v podstatě o stejný příběh, který však bude zasazený v modernější době. Podle rozhovoru pro Big Boy TV se zdá, že nápad o vytvoření seriálové verze pochází právě z jeho hlavy. 

Podle 50 Centa by tak seriálová podívaná měla více prostoru prozkoumat spousta dalších detailů z Eminemova života, který za jeho mládí příliš velkou procházkou růžovým sadem nebyl. K projektu se údajně upsal i sám Eminem, který se bude na výrobě podílet, ale zatím není jasné, zda si v seriálu také zahraje. Nicméně vhledem k tomu, že seriál má opět zkoumat jeho mladá léta, lze očekávat, že hlavní role se tentokrát ujme někdo jiný. Stejně tak ani nevíme, kdo se nakonec chopí otěží režie.

50 Cent má každopádně s hraním v seriálech mnohem bohatší zkušenosti, za zmínku tak stojí jeho působení v sérii Power z roku 2014. Taktéž je zodpovědný za scénáře k filmům jako Before I Self Destruct a Silný kalibr. Zda se rozhodne podílet na psaní seriálové 8. míle, je však zatím ve hvězdách. 

Je také možné, že oba rappeři dostanou na palubu původního scenáristu filmové verze, kterým byl na Oscara nominovaný Scott Silver, jeden z tvůrců Jokera z roku 2019 s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. V následujících měsících se snad o celém projektu dočkáme dalších informací.

Kromě Eminema se ve filmové 8. míli objevili také herci jako Kim Basinger, Mekhi Phifer, Brittany Murphy, Evan Jones, Omar Benson Miller a De'Angelo Wilson.