Služba Peacock uvede už příští měsíc slibně vyhlížející seriálový thriller jménem The Day of the Jackal, ve kterém se v hlavní roli představí Eddie Redmayne (Fantastická zvířata). Na světě máme nový oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Hlavní postavou se stává Šakal (Redmayne), nelítostný zabiják, který likviduje své cíle pouze za tu nejvyšší finanční odměnu. Když ale zabije svou poslední oběť, střetne se s houževnatou zpravodajskou důstojnicí (Lashana Lynch), která následně začne po Šakalovi pátrat. Rázem tak začíná hra kočky s myší, která se bude odehrávat napříč celou Evropou. A která po sobě zanechá jen zkázu.

Bude se jednat o další adaptaci knihy Den pro šakala z roku 1971, kterou napsal Frederick Forsyth. Na světě už například máme britské filmové zpracování Den Šakala (1973), stejně tak i u nás známější snímek Šakal (1997), který ze zmíněného sedmdesátkového filmu volně vyhází.

Chystaná seriálová verze má fajn herce i tvůrce, navíc se zdá, že by to mohlo být i náležitě napínavé. Teď už jen doufat, že se titul objeví i u nás. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Ronan Bennett, tvůrce seriálu Top Boy (2011), který také napsal gangsterku Veřejní nepřátelé (2009). O režii jednotlivých epizod se postarali Brian Kirk, Paul Wilmshurst a Anthony Philipson.

Dále hrají Ben Hall, Sule Rimi, Florisa Kamara, Stuart Whelan, Jonjo O'Neill, Adam James, Christy Meyer, Lee Byford a mnozí další.

Seriál se na službě Peacock objeví 14. 11. 2024, u nás by mohl seriál nabídnout SkyShowtime, případně Amazon Prime Video.