Prvním marvelovským seriálem roku 2024 se stane Echo, který se zaměří na titulární neslyšící antihrdinku Mayu Lopez (Alaqua Cox). Ta se nám poprvé představila v minisérii Hawkeye (2021), ovšem Marvel pro ni už nějaký ten pátek připravoval samostatné dobrodružství. A nyní nám na seriál konečně vyšel první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Upoutávka především vyniká svým temným stylem, který přislibuje o něco drsnější a násilnější podívanou, než na jakou jsme byli u Marvelu zvyklí. Příběh by se měl odehrávat nějaký čas po událostech Hawkeye, na jehož konci Maya střelila Kingpina (Vincent D’Onofrio) do tváře. Ono střetnutí však padouch přežil, ale přišel po něm o jedno oko. A právě Kingpin se stává jednou z hlavních hvězd uvedeného traileru. 

Osamělá antihrdinka se každopádně vydá do Oklahomy, aby se ukryla před následky svých činů z minulosti. Ale Kingpin jí rozhodně nehodlá dát pokoj. Zároveň bude muset znovu prozkoumat své indiánské kořeny a spojit se s rodinou a svými předky. Zajímavé navíc je, že Echo dostala rating TV-MA, čímž je určen divákům od 18 výše, v podstatě to je obdoba filmového R ratingu, tedy titulu, jenž je mládeži nepřístupný. Echo tak bude historicky prvním MCU seriálem, který tento rating dostal.

Celkově se podle všeho můžeme těšit na opravdu drsnou a násilnou jízdu, kde skoro nic není černobílé. Jelikož se má také jednat spíše o krimi drama, ve kterém se nebude zahraňovat svět, Echo bude také oproti jiným marvelovským titulům více uzemněná série. Seriál nějakou dobu čelil nejrůznějším problémům, v rámci čehož došlo i k přetáčkám, tudíž se necháme překvapit, co z toho nakonec vyleze, trailer každopádně špatně nevypadá.

O režii jednotlivým epizod se postaraly Sydney Freeland (Star Trek: Podivné nové světy) a Catriona McKenzie (Živí mrtví).

Dále se v seriálu objeví herci jako Devery Jacobs, Zahn McClarnon, Graham Greene, Tantoo Cardinal, Chaske Spencer, Cody Lightning a Andrew Howard.

Všechny epizody naráz vyjdou na Disney+ již 10. 1. 2024.