Jednou z těch zajímavěji vyhlížejících novinek na Netflixu pro tento měsíc je jednoznačně dystopické drama jménem Kuchyně, na němž se jako scenárista a režisér podílel talentovaný herec Daniel Kaluuya (Černé zrcadlo). A nyní nám streamovací službu nadělila nový oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Děj nás má zavést do pochmurného Londýna roku 2040, ve kterém všechny formy levného bydlení zcela zmizely. Ještě se zde ale nachází chudinská čtvrť jménem Kuchyně, v níž žije komunita, která ze svých domovů rozhodně odejít nehodlá. Jednou z hlavních postav se tak stává osamělý Izi (Kano), který doufá, že ze čtvrti konečně zmizí a začne lepší život někde jinde. Plány se mu ale začnou měnit ve chvíli, kdy se střetne s dvanáctiletým chlapcem jménem Benji (Jedaiah Bannerman), jenž nedávno přišel o matku. 

Kaluuya, pro něhož jde o celovečerní scenáristický a režijní debut, film natočil spolu s Kibwem Tavarasem (Robots of Brixton). Na scénáři spolu s Kaluuyou pracoval i Joe Murtagh (Calm with Horses).

Dále se ve snímku představí herci jako Henry Lawfull, Rasaq Kukoyi, Richie Lawrie, Demmy Ladipo a Alan Asaad.

Snímek bude na Netflixu premiérovat již 19. 1. 2024.