Co může být lepšího než Rachel Weisz? Třeba dvě Rachel Weisz! Oscarová herečka si totiž zahraje hlavní roli v chystaném seriálu Dead Ringers, který bude vycházet ze slavného stejnojmenného filmu z roku 1988 od krále body hororu Davida Cronenberga. Seriál, který vznikal pod dohledem Amazonu, se tak nedávno pochlubil krátkým teaser trailerem, na který se můžete podívat výše.

Upoutávka nám toho sice příliš neukáže, ale lze předpokládat, že se dočkáme podobné zápletky, kterou nám představil původní Cronenbergův film. Akorát kromě dvou bratrů se tentokrát dočkáme dvou identických sester. Jedna z nich se navíc zdá být těhotná, druhá zas vypadá, jako kdyby právě vylezla z nějakého ringu. Na konci upoutávky se poté obě dvě doktorky, které budou opět sdílet příjmení Mantle, dívají na novorozeně, jež by mělo být středobodem celé zápletky. 

Původní film od Davida Cronenberga byl inspirován skutečným příběhem Stewarta a Cyrila Marcusových, dvojčat a gynekologů, kteří působili v New Yorku v první polovině 20. století. V Cronenbergově stylizovaném převyprávění příběhu se hlavní role obou bratrů Beverlyho a Elliota ujal Jeremy Irons. Ve snímku tak začnou sourozenci nebezpečnou hru plnou lží a podvodů poté, co se oba zamilují do stejné ženy.

Amazon se však rozhodl, že příběh převypráví trochu jinou formou, v rámci čehož se místo dvou bratrů dočkáme dvou sester, které budou údajně mezi sebou sdílet všechno. Jak drogy, tak i milence. Patrně ale v seriálu dojde k něčemu, co jejich vztah vážně naruší. Že by se to týkalo onoho novorozence? Necháme se překvapit, nyní musíme jen doufat, že seriál nebude filmovému originálu dělat ostudu. 

Tvůrkyní a hlavní scenáristkou se stala Alice Birch, která je autorkou scénářů k dramatům Lady Macbeth (2016) a Irský přízrak (2022). Taktéž psala epizody pro seriály Normální lidi (2020) a Rozhovory s přáteli (2022). O režii jednotlivých dílů se postarali Sean Durkin, Lauren Wolkstein a Karyn Kusama.

Dále se v seriálu představí herci jako Ntare Guma Mbaho Mwine, Aaron Dean Eisenberg, Britne Oldford, Poppy Liu, Michael Chernus a Jeremy Shamos.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 4. 2023.