Na konci podzimu minulého roku vyšlo najevo, že James Wan, slavný mistr hrůzy, který je zodpovědný za vznik sérií jako Saw, Insidious a V zajetí démonů, a Jason Blum, známý filmový producent řady hororových projektů, chystají spojit své síly. Přesněji se tím myslí spojení obou jejich společností do jednoho velkého impéria, které se zaměří na tvorbu větších a nákladnějších hororových projektů. A zdá se, že jeden takový už je ve výrobě.

Server Variety nedávno informoval o tom, že Wanova společnost Atomic Monster a Blumova Blumhouse Productions společně chystají filmovou adaptaci videohry Dead by Daylight od kanadského studia Behaviour Interactive. Jedná se o multiplayerovou survival hru pro několik hráčů, ve které se jeden z nich ujme role jednoho ze strašlivých vrahounů, jenž má za úkol najít a pozabíjet zbytek přeživších. A jelikož hra oslovila až 50 milionů pařmenů po celém světě, není ani moc divu, že na základě tohoto úspěchu vzniká také filmové zpracování. 

Na výrobě adaptace bude úzce spolupracovat také výše zmíněné Behaviour Interactive, přičemž Stephen Mulrooney, výkonný viceprezident studia, prohlásil následující:

,,Nemůžeme být nadšenější ze spolupráce s Jasonem Blumem a Jamesem Wanem, dvěma velikány hororového filmového průmyslu, na dalším rozšíření univerza Dead by Daylight. Ve společnosti Behaviour je naším mottem vytvářet jedinečné okamžiky, společně a navždy. Atomic Monster a Blumhouse jsou ideálními partnery pro vytvoření vstupu Dead by Daylight na velké plátno.“

Na spolupráci se těší také Wan a Blum, podle kterých původní hra obsahuje fantastickou atmosféru a hrůzostrašné padouchy, což je pro filmovou adaptaci rozhodně ideální. Jason Blum taktéž uvedl, že je naprosto nezbytné najít pro projekt někoho, kdo onen herní univerz zbožňuje a dokáže ho ocenit. Wan a Blum se tak stanou hlavními producenty, nyní je samozřejmě otázkou, kdo se chopí otěží režie. Jelikož je ale celý projekt ještě v plenkách, na informace o obsazení a datu premiéry si budeme muset nějaký ten pátek ještě počkat. 

Co se týče zmíněného spojení obou společností Wana a Bluma, tak podle navrhované dohody by Blumhouse Productions a Atomic Monster stále fungovaly jako samostatné značky, přičemž každá by si zachovala jak svou tvůrčí autonomii, tak i svou dobře zavedenou identitu značky. Kombinace jejich tvůrčích a finančních zdrojů by však společnostem umožnila větší podíl na rozvětvení do jiných forem zábavy a vyprávění příběhů, což znamená také zabřednutí do světa VR a videoher.

Nutno dodat, že společnost Blumhouse Productions minulý měsíc oznámila spuštění Blumhouse Games, nové dceřiné společnosti, která bude produkovat a vydávat indie videohry. Pozadu v tomhle ohledu ale nezůstane ani Wan a jeho Atomic Monster, toho zas láká prozkoumat hororový žánr nejenom skrze seriály, podcasty a pořady, ale také právě skrze videohry.