Na konci minulého roku se k nám dostala zpráva o tom, že slavný katastrofický snímek Twister, ve kterém se Helen Hunt a Bill Paxton potýkali s opravdu pěkně zuřivými tornády, dostane pokračování. A nyní už konečně známe jméno herečky, která ve druhém díle s názvem Twisters ztvární hlavní roli. A ne, nakonec to nebude zase Helen Hunt, ale je rozhodně možné, že se ve snímku objeví také.

Otěží hlavní protagonistky by se měla chopit mladá herečka Daisy Edgar-Jones, vycházející britská hvězda, která na sebe upoutala pozornost především skrze seriálový svět. Objevila se například v sériích Normální lidi (2020) a Ve jménu nebes (2022), díky kterým se může chlubit hned dvěma nominacemi na Zlatý glób. Minulý rok pak zazářila v dramatu Kde zpívají raci a thrilleru s kapkou hororu a komedie Fresh. Momentálně se zdá, že Edgar-Jones by měla ve filmu ztvárnit dceru hlavního manželského páru z předešlého filmu, ale to musí studio Universal teprve potvrdit. 

Skvělou zprávou je, že scénář vznikl rukou Marka L. Smitha, který se podílel na psaní vynikajícího filmu REVENANT Zmrtvýchvstání z roku 2015. Filmu navíc pomohl s odlepením se od země sám legendární Steven Spielberg, kterého Smithův scénář evidentně uchvátil, na pokračování by se tak opět měl podílet jako jeden z producentů.

O hlavním ději stále žádné podrobnější informace nemáme, ale můžeme očividně předpokládat, že postava Daisy Edgar-Jones půjde ve stopách svých rodičů a bude čelit nějaké další tornádové katastrofě.

První film sice nepatří mezi nejlépe hodnocené katastrofické filmy všech dob, ale studiu Universal vydělal necelých 500 milionů dolarů, tudíž není úplně divu, že se k tornádům společnost zase vrací. O návrat údajně projevila zájem i výše zmíněná Helen Hunt, kterou chtělo na palubu dostat také studio Universal, tudíž by nebylo vůbec překvapivé, kdyby se nakonec k projektu uspala také. Druhý díl se už ale bude muset obejít bez Billa Paxtona, který v roce 2017 bohužel zemřel.  

Jedním z producentů se stane i Frank Marshall, který například dohlížel na výrobu letošního Jurského světa s podtitulem Nadvláda.

O režii se má postarat filmař Lee Isaac Chung, který před dvěma lety zabodoval na Oscarech se svým milým dramatem jménem Minari. Zajímavé také je, že Chung vyrůstal na americkém venkově, v rámci toho tak má sám zkušenost s hledáním úkrytu před tornády.

Filmu bychom se měli v kinech dočkat 19. 7. 2024.