Po velmi dlouhém čekání Netflix v rámci Geeked Weeku 2024 konečně prozradil datum vydání druhé sezóny korejského fantasy drama seriálu Hellbound (Peklo), jehož první série vyšla před více než třemi lety. Fanoušci každopádně mohou jásat, protože se nových epizod dočkají již tento rok.

Seriál se odehrává na Zemi, kam začaly přicházet démonické bytosti pronásledující hříšníky. Jejich úkol je jednoduchý, dohnat tyto osoby, vysát jejich duši a vrátit se do pekla. Příběh se ale na tyto bytosti tolik nesoustředí. Především se zaměřuje na lidi a jejich snahu se k této situaci nějak postavit. Na jedné straně tak stojí náboženská skupina Nová pravda, která příchod těchto bytostí vítá. Věří totiž, že jejich příchod je božím záměrem. Na opačné straně barikády poté stojí detektiv Jin Kyung-hoon a právník Min Hey-jin.

Jak jsme již nastínili, v rámci Geeked Weeku se Netflix pochlubil krátkým, minutovým videem, na jehož konci se objevilo datum vydání. Druhá série se na Netflixu objeví 25. října/októbra tohoto roku s tím, že vybraní fanoušci budou mít možnost počin vidět o několik dní dřív. A to v rámci 29. ročníku filmového festivalu v jihokorejském městě Pusan.

Ve druhé sérii si zahrají herci jako Kim Sung-cheol (Jung Jinsu), Kim Hyun-joo (Min Hyejin), Kim Shin-rock (Park Jungja), Moon So-ri (Lee), Lee Dong-hee (Kim Jeongchil) a další. Na pozici showrunnera stále zůstává Yeon Sang-ho, který natočil dobře hodnocený snímek Vlak do Pusanu.

Seriál Hellbound vznikl na motivy stejnojmenné digitální komiksové série, za jejíž zrodem stojí nejen již zmiňovaný showrunner seriálu Yeon Sang-ho, ale také scenárista a kreslíř Choi Gyu-seok, který se na seriálové adaptaci taktéž podílí.