V rámci letošní akce Tudum jsme se dočkali prvního teaseru na druhou řadu seriálu Vikingové: Valhalla, který je spin-offem populární série Vikingové od Michaela Hirsta. A nyní už konečně také víme, kdy přesně se druhé řady dočkáme. Nakonec se zdá, že ono čekání nebude tak dlouhé, protože další sezóna má na Netflixu vyjít již 12. 1. 2023, tedy za necelé dva měsíce. Teď tedy akorát musíme doufat, že nás oproti řadě první čeká kvalitnější podívaná, protože seriál zatím zas až tolik pozitivních reakcí nesklízí.

I tak ale byl o seriál na streamovací službě opravdu velký zájem, za první týden zaznamenala první řada přes 113 milionů zhlédnutých hodin, přičemž po devíti dnech se ono číslo zvedlo až na 194 milionů. Otázkou je, zda ono chladnější přijetí negativně neovlivní sledovanost nadcházející řady. 

Inu, to se necháme překvapit, už teď je ale jisté, že seriál se dočká i řady třetí, která se měla natáčet už letos na jaře. Osud případné čtvrté řady patrně určí zájem o nadcházející druhou sezónu. Seriál se tak z podstatné části zaměřuje na cestu sourozenců Leifa Erikssona (Sam Corlett) a Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson), kteří cestují do Kattegatu, aby se pomstili muži, který Freydis vyřezal kříž do masa.

Na konci první sezóny se tak Leif a Freydis zapojili do krvavé bitvy o obranu Kattegatu, přičemž příští sezóna by se tak mohla zaměřit na konflikt mezi různými vikingskými frakcemi. Podle tvůrců ale ty nejtěžší zkoušky seriálové hrdiny teprve čekají. Stejně tak máme údajně očekávat jakousi neuvěřitelnou cestu, po které se společně vydají Leif a Harald Sigurdsson (Leo Suter).

Jeb Stuart se tak opět ujme otěží showrunnera a výkonného producenta obou dvou nadcházejících sérií.

V první sérii se mimo jiné představili i herci jako Bradley Freegard jako Knut Veliký, Jóhannes Jóhannesson jako Olf Haraldson, Laura Berlin jako Emma Normandská, David Oakes jako Earl Godwin a Caroline Henderson jako Jarl Haakon.