Na začátku loňského roku premiéroval na službě HBO Max animovaný seriál pro dospělé jménem Velma, který se zaměřil na známou chytrou příslušnici uskupení Záhady s.r.o. ze Scooby-Doo franšízy. Samotné přijetí však bylo neskutečně bídné, například na agregátoru Rotten Tomatoes má série od kritiků 39 %, od diváků dokonce jen 7 %. I přes špatné přijetí ale měl seriál velice slušnou sledovanost. A všichni asi víme, co v takových případech většinou následuje.

Ano, Velma se skutečně dočká i druhé sezóny, která už zná i oficiální datum premiéry. A vypadá to, že dorazí překvapivě brzy. Premiérovat totiž bude 25. 4. 2024, to znamená v podstatě za dva týdny.

V první sezóně Velma vyšetřovala zmizení své matky, stejně tak i sérii děsivých vražd, které byly jedním z faktorů, proč je seriál určen pro dospělejší diváky.

O ději druhé řady toho moc nevíme, hlavní postavy budou každopádně i nadále čelit rodinným a vztahovým problémům, přičemž příběh by se mohl nějakým způsobem točit kolem záhadné vraždy šerifa Cogburna (Stephen Root). Podle serveru Movie Web to vypadá, že seriál nepodstoupil žádné velké změny, aby se pokusil získat si přízeň některých popuzených diváků.

Opět by se každopádně měla vrátit Mindy Kaling jako Velma Dinkley, spolu s ní i Glenn Howerton jako Fred, Sam Richardson jako Shaggy a Constance Wu jako Daphne.

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou i nadále zůstává výše zmíněná Mindy Kaling, která seriálu vdechla život spolu s Charliem Grandym (Holky z vejšky).

Dále se očekává, že se také vrátí postavy jako Daphneiny adoptivní matky Linda (Wanda Sykes) a Donna (Jane Lynch), její biologičtí rodiče Darren (Ken Leung) a Carroll (Ming-Na Wen), Fredův otec William (Frank Welker) a Shaggyho rodiče Blythe (Nicole Byer) a Lamont (Gary Cole).

Zda se druhé řadě podaří seriál v očích diváků vykoupit, se necháme překvapit, ale moc nadějně to nevidíme.