Netflix odhalil zbrusu nový teaser trailer na chystaný anime film Drifting Home. Jedná se o již třetí celovečerní film od animačního studia Studio Colorido, které stojí za snímky Penguin Highway a A Whisker Away neboli O chloupek. Nový trailer ukazuje, co můžeme od filmu očekávat, přičemž ale stále nechává tajemství příběhu dostatečně skrytá, aby je mohli diváci odhalit, až se film nakonec dostane na platformu.

V upoutávce opět vidíme Kosukeho a Natsumeho, dva kamarády z dětství, kteří se spolu s několika dalšími spolužáky vloupají do opuštěného bytového komplexu, jenž je určen k likvidaci, o němž se proslýchá, že v něm straší. V bytě však dojde k podivnému úkazu. A když se skupina probudí, zjistí, že celý komplex pluje uprostřed rozlehlého oceánu.

Zbytek traileru se nese v převážně veselé náladě, skupina dětí se účastní letních aktivit jako je plavání a rybaření, i když je tu náznak něčeho většího, co se skrývá v pozadí těchto radovánek. Natsume seznámí skupinu s tajemnou osobou jménem Noppo, která zřejmě ví víc o tom, co se děje. Kosuke ho totiž ke konci traileru konfrontuje se slovy „řekni mi všechno, co víš“. Skupina také narazí na další komplex, jenž se potápí ve vodě, a tak se pokusí zachránit ty, kteří jsou uvězněni uvnitř. Trailer odvádí skvělou práci v tom, že divákům poskytne několik dalších detailů k zamyšlení, aniž by prozradil celý děj filmu. Trailer nás tak opouští slovy Natsumeho: „Kosuke, určitě se společně dostaneme domů.“

Přečtěte si také: Proč hrát hry skrze streamovací platformu? Nejlepší hry, které si zahrajete díky Netflixu

Studio Colorido je animační studio, které vzniklo v roce 2011, za posledních deset let si vytvořilo slušný životopis s několika animovanými filmy, od krátkometrážních až po dva již zmíněné celovečerní filmy, přičemž Drifting Home je jejich třetím počinem. Prvním celovečerním filmem studia byl Penguin Highway z roku 2018, ale teprve jejich druhý počin, Netflixem distribuovaný A Whisker Away z roku 2020, získal studiu skutečné celosvětové uznání. Režisér filmu Penguin Highway, tedy Hiroyasu Ishida, se opět vrací do režisérského křesla ve snímku Drifting Home. Ishida se vedle Hayashiho Moriho podílí také na scénáři. Japonské hlasové obsazení filmu tvoří Mutsumi Tamura, Asami Seto, Daiki Yamashita, Yumiko Kobayashi, Inori Minase a Kana Hanazawa.

Drifting Home bude mít na Netflixu premiéru 16. 9. 2022.