Dvaatřicetiletá herečka Kristen Stewart se už nějakou dobu chystá poprvé se postavit za kameru. Připravuje totiž svůj režijní a scenáristický debut, který ponese název The Chronology of Water. Film bude adaptací pamětí Lidie Yuknavitchové, americké spisovatelky a učitelky, která vypravuje o svém nelehkém životě, během něhož se musela vypořádávat se zneužíváním, závislostí a zdrcující ztrátou dítěte. Žádná veselá podívaná nás tak se vší pravděpodobností nečeká. Kristen Stewart během rozhovoru pro IndieWire prohlásila, že chce film natočit co nejdříve. A to ideálně do konce letošního roku. Herečka však stále potřebuje najít studio, které bude snímek financovat. Natáčet by se mělo převážně v americkém Oregonu, odkud pochází i výše zmíněná autorka. Stewart by se taktéž měla ujmout jedné z hlavních rolí.

Názory na Kristen Stewart jsou vesměs různorodé. Mnozí ji stále považují za mizernou herečku především kvůli jejímu ztvárnění Belly Swanové ze série Stmívání. Pak jsou zde ale tací, kteří si pamatují hereččiny obstojné výkony ještě před jejím působením v nechvalně proslulé upírské sérii, například v povedených snímcích jako Úkryt z roku 2002 a Mluv z roku 2004. Svůj největší úspěch ale herečka zaznamenala teprve nedávno. Minulý rok totiž ztvárnila princeznu Dianu ve snímku Spencer, za který byla vůbec poprvé v životě nominována na Oscara v kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli. A to rozhodně zaslouženě, protože role slavné princezny byla ta nejlepší, ve které se zatím objevila. 

Kristen Stewart si také zahraje jednu z hlavních rolí v novém filmu Davida Cronenberga jménem Crimes of the Future, který nedávno premiéroval v Cannes. A podle prvních reakcí se zdá, že slavný režisér se po letech vrátil opravdu se vší parádou. Jak dopadne vůbec první hereččin zrežírovaný snímek? To se budeme muset nechat překvapit.

Jaký je váš názor na Kristen Stewart?