Téma potratů je ve Spojených státech dlouhodobě kontroverzní. Právo na legální interrupci dostaly americké ženy v roce 1973, ovšem teprve nedávno, přesněji téměř před dvěma měsíci, Nejvyšší soud USA rozhodl, že právo na potrat již nepatří mezi práva ústavní. V rámci toho si tak o potratech rozhodují jednotlivé státy samy. A samozřejmě některé z nich interrupci zakazují. Přesně o tématu potratů tak vypráví nadcházející snímek jménem Call Jane, na jehož trailer se můžete podívat výše. Příběh nás zavede do Chicaga roku 1968, přičemž se zaměří na mladou ženu jménem Joy (Elizabeth Banks). Ta vede zcela normální život společně se svým manželem a dcerou. Pak ale otěhotní znovu. Ovšem je tu jeden dost hrozivý háček.

Joy zjistí, že těhotenství ji přivede k život ohrožujícímu srdečnímu stavu, ze kterého se lze dostat jedině interrupcí. Představitelé místního zdravotnického zařízení však nejsou ochotní její těhotenství ukončit ani v takovém případě. Zoufalá Joy se tak snaží najít nějaký jiný způsob, kterým by se mohla zachránit. Její cesta za řešením ji tak jednoho dne zavede k ženě jménem Virginie (Sigourney Weaver), nezávislé vizionářky, která neúnavně bojuje za práva ženského zdraví. Té pomáhá také Gwen (Wunmi Mosaku), aktivistka, která sní o dni, kdy všechny ženy budou mít plné právo na potrat. A Joy se tak rozhodne k jejich práci připojit. 

O režii se postarala Phyllis Nagy, která například sepsala scénář k romantickému dramatu Carol z roku 2015, jež bylo nominované hned na několik Oscarů. Za scénář je zodpovědné duo Hayley Schore a Roshan Sethi, které v minulosti pracovalo na seriálu Doktoři z roku 2018. Dále se ve snímku ukážou herci jako Kate Mara, Chris Messina, John Magaro, Aida Turturro, Rebecca Henderson a Cory Michael Smith.

Oficiální premiéra je stanovená na 28. 10. 2022.