V rámci Netflixu aktuálně vzniká tolik herních adaptací, že by bylo určitě snadné zapomenout, že je mezi nimi také animovaná série ze světa Dragon Age od BioWare a EA, jež nese podtitul Absolution. Ta se nám teď ale připomíná novým trailerem, plakátem a oznámením data vydání. Jestli tedy holdujete světu, který naplno rozjelo RPG Dragon Age: Prameny z roku 2009, měli byste si poznamenat datum 9. prosince/decembra 2022.

Ten den se na Netflixu objeví všech šest epizod, z nichž každá má mít přibližně 30 minut. Absolution přitom vypráví příběh bývalé elfské otrokyně a nynější žoldačky Miriam, která musí čelit své tragické minulosti, aby zachránila sebe i své přátele. A to navzdory faktu, že se od té minulosti vždy snažila utéct. Konkrétně bude jejím úkolem ukrást Circulum Infinitus, zvláštní artefakt poháněný krvavou magií. Na tento úkol ale nebude sama. Protože herní Dragon Age je vždy o putování a bojích ve skupině, i tentokrát poznáme celou skupinu bojovníků, mágů a zlodějů.

Zatím není zcela jasné, kde na časové ose série Dragon Age se série Absolution nachází, s jistotou ale při sledování zavítáme do Tevinteru, říše, do níž bychom se měli podívat také v chystaném herním pokračování s názvem Dragon Age: Dreadwolf, na němž aktuálně v BioWare pracují. Nový trailer však nabízí určitá vodítka. Kromě pro značku typického vzhledu ras, zbraní či nepřátel, mezi nimiž bude přinejmenším Démon hněvu z Úniku, jde hlavně o určité známé postavy. A to Cassandru a Lelianu.

Zatímco Leliana se poprvé objevila už v prvním díle Dragon Age, Cassandra se nám řádně představila v Dragon Age 2 (2011). V traileru lze ale obě dámy vidět tak, jak je známe z Dragon Age: Inquisition. Odehrává se tedy Absolution během událostí hry z roku 2014, nebo se snad odehrává později než Inquisition, ale dříve než Dreadwolf? Obojí je zjevně pro tuto chvíli možné, stejně tak není vyloučeno, že Miriam a zbytek skupiny vyšle na jejich výpravu za nebezpečným artefaktem právě Inkvizice, kterou naše postavy před lety jen tak mimochodem budovaly při balení Cassandry, Iron Bulla a dalších postav.

Dragon Age: Absolution se může každopádně pyšnit zajímavým obsazením, tudíž věříme, že alespoň některá z následujících jmen poznáte. Konkrétně se nám v originálním anglickém znění představí Kimberly Brooks, Matt Mercer, Ashly Burch, Sumalee Montano, Phil LaMarr, Keston John, Josh Keaton nebo Zehra Fazal.

Netflix, který na vzniku série spolupracuje s BioWare, slibuje prozkoumání vyspělých témat týkajících se svobody, moci a korupce, a to na pozadí dospělé animace. Vypadá to také, že se během víceméně oficiálního dne Dragon Age, který připadá každý rok na datum 4. 12, nebo krátce před ním dozvíme v souvislosti s tímto projektem něco nového. Alespoň to dost jasně naznačuje popisek traileru na YouTube.