Po práci na uznávaném seriálu Loki od Disney Plus bude dalším MCU počinem Michaela Waldrona coby scenáristy film Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, na který ho vycvičila práce na seriálu Rick a Morty.

V rozhovoru pro Slash Film prozradil, že dostal za úkol propojit nejen filmy MCU se seriály od Disney Plus, ale také různé další vesmíry. A to včetně Spider-Mana a X-Menů. Najít scenáristu se zkušenostmi s multivesmírem a složitostmi transdimenzionálního cestování rozhodně není snadný úkol. Waldron však vděčí svým zkušenostem s psaním scénáře pro seriál Rick a Morty, které pro něj byly zkušebním kurzem pro psaní mnohovesmíru šílenství.

„Byl to perfektní tréninkový prostor. Protože každý týden v tom seriálu vezmeme velký sci-fi koncept, o kterém byste upřímně řečeno pravděpodobně mohli napsat film, mohli byste o něm napsat přinejmenším nějaký vysokokoncepční spektákl, a v podstatě ho rozmetáme v prvních pěti minutách seriálu.“

„Opravdu musíte divákům vše rychle vysvětlit a pak to posunout do pozadí, aby se mohli nechat pohltit dobrodružstvím ve zbytku jedné 22minutové epizody. A tak mě seriál 'Rick a Morty' vyškolil v tom, jak tyto velké sci-fi koncepty představit tak, aby byly stravitelné, pro diváky přijatelné a aby nezabředly do nudných detailů.“

Přečtěte si také: Proč POTŘEBUJEME Ricka a Mortyho?

Než se stal výkonným producentem a hlavním scenáristou seriálu Loki, pracoval Waldron několik let na seriálu Rick a Morty pro Adult Swim. V rozhovoru pro Bleeding Cool vyšlo najevo, že Dan Harmon si Waldrona vybral jako showrunnera páté série seriálu Rick and Morty ještě předtím, než Waldron nakonec přijal nabídku ujmout se Lokiho.

Waldron přišel na palubu projektu poté, co původní režisér Doctora Strange, tedy Scott Derrickson, projekt oficiálně opustil a nahradil ho režisér Sam Raimi. Spolupracující mozky Waldrona i Raimiho strávily měsíce zachraňováním a opětovným natáčením mnohovesmíru šílenství.

„Když byl COVID a zdržel nás o několik měsíců, tak jsme si se Samem mohli říct: 'Dobře, teď máme čas.' Kdybychom chtěli začít znovu od nuly, jaká by byla naše verze filmu?. A Marvel nás v tom naštěstí velmi podpořil," prozrazuje Waldron. "A tak jsme se s ním pustil do práce a vytvořili si tak trochu vlastní věc.“

Zpoždění způsobené pandemií bylo pro snímek požehnáním, protože oba dostali více času na realizaci své vize. Waldron oceňuje své adaptační schopnosti, které získal při práci v televizi, jako přípravu na krizovou situaci.